Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Nieuweling  (gelezen 3859 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline technics

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 21
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Nieuweling
« Gepost op: 05-06-2014 22:53 u »
Hoi,

Sinds een paar maanden ben ik vanuit Groningen naar Utrecht verhuisd en werk ik in Lombok, waar ik in aanraking kwam met de heerlijke bieren van Maximus, Ceaux, Van de streek en De Leckere. Van het een kwam het ander en sinds een paar dagen staat mijn eerste brouwsel te gisten in de woonkamer :P

Eerst maar begonnen met een starter set (uit blik), maar als dit brouwsel een beetje lukt opschalen naar brouwen met graan! Al veel geleerd van het forum en na een aantal dagen lezen besloten me maar eens voor te stellen :)

groeten Erik


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Herman

  • Maischen doe je in een koelbox! (of in een grainfather)
  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 6.858
  • Land: nl
  • www.biergildegroningen.nl
    • Groningsch Bier- en wijnmakersgilde
Re: Nieuweling
« Reactie #1 Gepost op: 05-06-2014 23:01 u »
Lombok ligt toch in Indonesië? ;) Veel plezier en brouwen met mout is minder moeilijk dan menige beginner denkt.

Offline technics

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 21
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Nieuweling
« Reactie #2 Gepost op: 05-06-2014 23:07 u »
Ja volgens mij inderdaad een eiland in Indonesie :D
Brouwen met graan lijkt me vooral erg gaaf ten opzichte van het blikbrouwen. ipv kant en klaar recept uit blik, lekker recepten uitproberen, tweaken en nieuwe brouwsels proeven!

Offline brouwmus

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 805
  • Land: nl
  • 't hoeft niet op al is het lekker
Re: Nieuweling
« Reactie #3 Gepost op: 06-06-2014 08:18 u »
Welkom Erik!

Ben zelf ook nog nieuweling & kitbrouwer :)

Ik wil eerst met een aantal kits gevoel krijgen voor de minst moeilijke/arbeidsintensieve onderdelen van het proces (vanaf het maischen). Overigens is daar ook al vanalles aan te tweaken als ik de informatie op, voornamelijk Engelstalige, blogs en jijbuisfilmpjes goed begrijp.

Veel plezier in ieder geval en santé!

Groet,
John

Offline JanSt

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 181
  • Land: nl
  • In the beginning..
Re: Nieuweling
« Reactie #4 Gepost op: 06-06-2014 11:01 u »
Hoi en welkom,

Wij gaan beginnen met een biergilde in Utrecht misschien kan je in de toekomst aansluiten.

gr Jan

Offline technics

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 21
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Nieuweling
« Reactie #5 Gepost op: 11-06-2014 12:32 u »
@JanSt klinkt leuk!

Ben nu bijna toe aan bottelen, SG is al correct (volgens Brewferm handleiding) maar ik hoor het nog steeds af en toe bubbelen. Gewoon bottelen? Of ben ik dan bierbommetjes aan het creëren? :P

Offline Pizzabakker

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 278
  • Land: nl
  • Wie brouwt heeft vrienden.
Re: Nieuweling
« Reactie #6 Gepost op: 11-06-2014 12:36 u »
Je SG meten. 2 dagen wachten en weer meten. Als het niet verder gezakt is kun je bottelen.

Offline technics

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 21
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Nieuweling
« Reactie #7 Gepost op: 11-06-2014 12:39 u »
@Pizzabakker bedankt voor het advies!

Offline JanSt

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 181
  • Land: nl
  • In the beginning..
Re: Nieuweling
« Reactie #8 Gepost op: 11-06-2014 12:41 u »
Gewoon nog 2 dagen laten staan, als dan het SG nog het zelfde is dan bottelen die handel.

Ah te laat.. :)

Offline technics

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 21
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Nieuweling
« Reactie #9 Gepost op: 11-06-2014 14:17 u »
Gelukkig moet ik nog even wachten tot Brouwmarkt mijn flesjes levert, dus dat maakt het wachten nog iets gemakkelijker. Toch wel het moeilijkste aan bier brouwen, je weerhouden om het bier al te drinken :P

Offline Op de Fles

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 202
  • Land: nl
  • Proost !
Re: Nieuweling
« Reactie #10 Gepost op: 11-06-2014 18:47 u »
Welkom, brouw ze en Proost!  :proost:

Offline technics

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 21
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Nieuweling
« Reactie #11 Gepost op: 28-06-2014 17:47 u »
Het is gelukt! Vandaag het eerste biertje open gemaakt, mooie sis en mooie schuimkraag :D Nu hopen dat de smaak zich nog wat ontwikkelt, maar nu al goed te drinken.



Tijd voor de volgende stap, all grain!

Offline Pizzabakker

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 278
  • Land: nl
  • Wie brouwt heeft vrienden.
Re: Nieuweling
« Reactie #12 Gepost op: 28-06-2014 18:29 u »
Dat ziet er lekker uit!  :proost:

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 36.723
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Nieuweling
« Reactie #13 Gepost op: 28-06-2014 21:01 u »
Ziet er inderdaad nu al goed uit. Maar heb nog een beetje geduld, over een paar weken zal het schuim er beter uitzien en is de smaak wat voller.

Offline Adbrouwt

  • ABV De Bierkaai
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 2.297
  • Land: nl
  • Admaakt bier
    • ABV de bierkaai
Re: Nieuweling
« Reactie #14 Gepost op: 28-06-2014 21:03 u »
 :proost: Proost zou ik zeggen. Het ziet er in ieder geval smakelijk uit. Veel succes met je moutbrouwsels.
 :degroeten:

Offline technics

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 21
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Nieuweling
« Reactie #15 Gepost op: 28-06-2014 21:04 u »
Ziet er inderdaad nu al goed uit. Maar heb nog een beetje geduld, over een paar weken zal het schuim er beter uitzien en is de smaak wat voller.

Dat is geweldig nieuws :D

Offline René K

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.287
  • Land: nl
  • Brouwerij Bibere
    • Biergilde Groningen
Re: Nieuweling
« Reactie #16 Gepost op: 28-06-2014 21:58 u »
Gaaf he, je eerste bier! En nu snel over op brouwen met mout. Dit geeft je nog veel meer voldoening en kun je ook veel meer sturen.
Succes met het verder ontdekken van deze mooie hobby/ambacht!  :biersmile:

Tags: