ONK 2014 A1 - Bitter Blond

Gestart door PietO, 30-05-2014 10:54 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

PietO

Namens Wim van den Kieboom geplaatst met mijn felicitatie:

Karmeliet Bitter Blond (B) brouw 432.
Keuringsrapport punten:, visueel 15, geur 21 smaak 21, basissmaak 9, body 5, mondgevoel 5, nasmaak 14. totaal 90 punten.
Opm. wat een fijn bier is dit ! Valt precies binnen de stijl! Mooi gebrouwen. Chapeau!

Met dit bier wierd ook gewonnen:
- de A-klasse van het Bergsche Bierbrouwers Gilde met 82 p.
- 2e A-Klasse bij de Roerstok.

Recept:

Basis gegevens
Naam bier: BBlondKarmeliet
Brouwnr: 432 gebrouwen 6 jan 2014
Biertype: Bitter Blond (B) - klasse A
Doel: volume-25 l, OSG-1048, bitterheid-30, kleur 7 EBC, 6,1% alc.

Granen:
pilsmout: 4228gr (85%)
cara-hell: 202 gr (4%)
havervlokken: 202 gr (4%) licht opgekookt in 2l
tarwegries: 202 gr (4%) licht opgekookt in 2l

Suikers:
kristalsuiker: 126 gr (3%)

Hop:
Eigen kweek Target: 36 gr 9,5% alpha  60 min meekoken
Eigen kweek Challenger: 15 gr 5,7% alpha 5 min meekoken
Wakatu: 13 gr 4,9% alpha Dryhop

Gist:
Karmeliet: uit eigen cryobank opgekweekt 247 milj. cellen
Groei tijdens grove vergisting naar  657 miljard
Bij bottelen 90 miljard.

Water:
dikte 4,1 l/kg
inmaischen: 19,8l met 8ml melkzuur
spoelwater: 17,7l met 6 ml melkzuur

Maischen:
5 min 52 graden
40 min 63 graden
20 min 72 graden
5 min 78 graden

Koken
75 min

Vergisting:
OSG 12,9 brix => 1051 aangevuld met 1,5 l water OSG=1048
1e vergisting: 7 dagen bij 20 graden tot 11,6 sec/blub
2e vergisting : 7 dagen bij 16 graden tot 30 sec/blub
lagering: 8 dagen bij 16 graden tot 120 sec / blub

Bottelen:
ESG=1008
pH=4,25
Suiker: 7,1 gr/l
Drukopbouw: 2,8 bar








Jacques

Piet, bedankt voor het namens Wim plaatsen van het recept.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.