ONK 2014 - E3 - Brand Imperator kloon

Gestart door Sikkens, 29-05-2014 22:15 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Sikkens

Op uitnodiging van Jacques hier mijn recept van de Imperator kloon, waarvoor ik op het ONK de 3e prijs kreeg toebemeten.
Overigens met dank aan ons clublid Jos Verlaak, die ieder jaar op wetenschappelijke wijze het te brouwen kloonbier ontleedt.
Het betreft hier een parafrase op een door hem uitgestippeld thema.

Uit het rapport van BKG keurmeester Martin Jaspers:
Een heel mooie kloon van de Brand Imperator. De BI heeft net wat minder zoet en wat meer Caramout karakter in geur, smaak en nasmaak. Goed hoor!



Brand Imperator kloon recept
(voldoende voor 40 liter bier, 3e prijs in categorie E op het ONK2014)

MOUT
Pilsmout (3EBC) 6000 gram
Münchenermout (16EBC) 3000 gram
Ambermout (50 EBC) 1000 gram
Caravienne (66EBC) 600 gram

HOP
Hallertau Mittelfrüh (4,4%) 85 gram 60 minuten meekoken
Hallertau Mittelfrüh (4,4%) 40 gram 25 minuten meekoken

GIST
Wyeast Hella-Bock Activator in Giststarter van 1500
(giststarter van moutextractpoeder 100 gram in 1 liter, gistvoedingszout
met zink toegevoegd)

maischschema

58ºC   15 min
62ºC   20 min
68ºC   45 min
78ºC   1 min

Beslag 1 op 3,3 : Maischwater 35 liter

Spoelwater 20 liter

Kooktijd 75 minuten

Begin SG (49 liter wort) in gistingsvat 1060; Eind SG 1011

Duur van de vergisting 1 dag bij 13 ºC; 4 weken bij 8ºC

Berekend alcohol percentage 6,8 vol%

Bitterheid 33 EBU
Kleur 34 EBC

Op 15 februari 2014 gebotteld, in totaal 42,5 liter

Jan Sikkens

Jacques

Dank je Jan voor het plaatsen van het recept. Ik heb het vanuit het bijgevoegde pdf-bestand in het bericht geplaatst.

Hoppenbrouwers

Proficiat!
Ik ben ook wel benieuwd naar hoe Jos verlaak het recept ontleed heeft.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.