ONK 2014 - A3 - Pilsner

Gestart door Godefridus, 29-05-2014 20:05 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Godefridus

Pilsner is 3e geworden tijdens het ONK van 2014 in Wijlre bij Brand/De Roerstok




Pilsener Marc Vriens 3e prijs winnaar A-klasse 2014


Mout:
87,5 % Pilsmout
12,5 % Carapils (w)

Hop:
Cascade 7,2% alfazuur  90 Minuten koken   (bitterhop)
Hallertauer Mittelfruh 4,8 % alfazuur 10 minuten koken (aromahop)

Maischen:
Maisch aangezuurd met 80% melkzuur naar pH 5.4
Spoelwater ook aangezuurd tot pH 5.4
55 minuten   63º C
20 minuten   73º C
Afmaischen op 78º C

Koken: 
90 minuten

Vergisten:
Gist Saflager W34.70
Een giststarter van gemaakt en gistvoeding van Wyeast toegevoegd
15 dagen hoofdgisting bij 14ºC
10 dagen Koude lagering 6ºC

Begin SG: 1048
Eind SG 1009

Bottelsuiker:
8 gram per liter


5.4 Vol% alcohol

Hoppenbrouwers

Bedankt voor het plaatsen.
Maare, die 8 g/liter... Kloppen die? Dat komt bijna overeen met de carbonisatie van een saison of sterke blonde. Is dat niet veel te veel voor een pils?

Godefridus

Het pilsener heeft 87 punten gescoord. In het BKG-keuringsrapport wordt koolzuur als correct, constante stroom beoordeeld.

Franske

Hoe kom je aan die 5,4 procent alcohol, als je de suiker meetelt?

De Kiekert

Gefeliciteerd met je resultaat Marc.

Korteweg

Wat zijn de hoeveelheden van het water?


Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.