Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.
Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com
0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
Tijdens het invriezen moet je het mengsel ook een aantal keren mengen omdat je anders ontmenging van water en glycerol kunt krijgen en dan alsnog vriesschade oplopen.
Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.
Dat is een goede opmerking William, dit is een vaak gemaakte fout. Je moet net zolang mengen tot je een homogeen mengsel hebt. Met glycerol valt dat nog niet mee en moet je stevig hard mengen. Voor opslag van gisten bij -20 graden zou ik 50% glycerol (eindconcentratie) nemen. Maar ik dit heb ik nog nooit hier voorbij zien komen. Kan mij iemand vertellen waarom niet?
Ik gebruik zelfs 66% glycerol. Maar laten we er vooral op letten dat dit geen gist-bewaarmethode-topic gaat worden en het vooral op het ruilen van gisten houden.
Natuurlijk Hoppenbrouwers maar je wil toch wel levende gisten ruilen. Maar misschien dat RobonB of Jacques nog een duit in het spreekwoordelijke zakkie willen doen
Maar misschien dat RobinB nog een duit in het spreekwoordelijke zakkie willen doen