Gist uit de vriezer

Gestart door Simonsj, 29-04-2020 11:56 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Simonsj

Hallo allen,

Buiten mijn brouwsels ben ik een beetje aan het experimenteren met gist. Zo heb ik van een vorig brouwsel een monster genomen van mijn vloeibare Wyeast 3068 (Voor het enten een paar ml in een reageerbuisje gedaan). Ik heb 2 delen water en 1 deel glycerine genomen en gekookt en toegevoegd. Daarna ingevroren met afentoe bewegen. Misschien door het inkoken is de waterverhouding minder geworden (ik weet niet wat de verdampingstemp van glycerine is).
Bij het ontdooien heb ik het buisje in een bakje lauwwarm water gelegd om te temperatuur te komen en heb 130 ml wort van een vorig brouwsel in een bierflesje gedaan. Daarop een ballon ivm controle of er activiteit waar te nemen is. Ook heb ik de roervlo van mijn magneetroerder in het flesje gedaan om alles in beweging te houden. Ik weet niet of dat gewenst is met opkweken. Ieder geval, na 48uur nog geen activiteit. Kan dit langer duren of is de conditie van de gist dan onvoldoende? Als er niets gebeurt is het geen ramp maar ben nu toch nieuwsgierig. Ik heb zo schoon mogelijk proberen te werken. Hoewel ik niet de indruk heb dat infectie een vergisting stopt maar dat deze smaakbederf geeft.
Temp waar het flesje staat 19-21 graden.
Ik ga vanavond hetzelfde proberen maar dan met een flesje van mijn brouwsel.

Ik hoor graag bevindingen. Opmerkingen ook zeker welkom.

Groet
Joey

seed7

130 ml is misschien een beetje veel. Ik vries porties van 2 ml in 50/50 gist/glycerine en start dat op in 10 ml wort. Ontdooien gewoon in de broekzak.

Ingo

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.