Hoi,
Ik brouw al een jaar of 12 en ben nu ongeveer 10 jaar aanwezig op dit forum.
Ik gebruik nog steeds sulfiet en citroenzuur, tot volle tevredenheid, in al die jaren heb ik nog nooit een infectie gehad.
Voorbeeldje, ik heb 2 kunststof vergistingsvaten, 60 en 120 ltr.
Als ze geledigd zijn worden ze schoon gemaakt met heet water, een cellulosespons en een dosis ellenbogenvet, en ja, hopharsen moet je wel even op boenen, maar je hebt verder geen reinigingsmiddelen nodig, schuursponsjes zijn absoluut verboden!!!
Op de brouwdag word het vergistingsvat voorzien van 3 koffielepeltjes sulfiet en twee koffielepeltjes citroenzuur, een emmer heet water erbij, deksel erop en even lekker rondwalsen, kwartiertje laten staan, naspoelen met een emmertje water en klaar!
Leuk dat de industrie allerlei ( dure ) fancy producten gaat verzinnen om de omzet te verhogen, maar ik denk niet dat ik die nodig heb.
Bij deze dit (offtopic) knuppeltje in de kippenkooi.
Groetjes....Cis