ONK 05 A3 - Eusebius Weizen

Gestart door Adrie, 31-05-2005 12:50 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Adrie

Naam brouwer: De vier Broeders (Adrie) (Amateurbrouwerij De Vier Broeders)
Bron van het recept: eigen recept
Locatie op het forum waar discussie over het recept heeft plaatsgevonden: http://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,2286.0.html

Naam brouwsel: Eusebius Weizen
Biertype: Weizen
Begin SG: 1056
Eind SG: 1011
Berekende kleur: 9 EBC
Berekende bitterheid: 13 EBU

Mout & suiker
1170 gram    58,3 %    Tarwemout    3 EBC
670 gram    33,3 %    Viennamout    6 EBC
170 gram    8,3 %    Pilsmout    3 EBC

Water
6,6 L maischwater
6,6 L spoelwater

Maischschema
10 min    44 gr C
15 min    50 gr C
25 min    60 gr C
25 min    70 gr C
5 min    78 gr C

Hop
8,92 gram    Hallertau Tradition    5,0% alfa    pellets    kooktijd 90 min

Kooktijd
Totale kooktijd wort: 90 min

Gist
Naam gist: Wyeast 1368 Weihenstephan vloeibare gist

Vergistingstemperatuur en duur
Hoofdgisting 5 dagen bij 16 gr C
lagering 12 dagen bij 16 gr C

Bijzonderheden:
3e prijs klasse A bij het ONK 2005. Het bier scoorde 86 punten. Commentaar keurmeester: mooie Weizen, maar iets te vol van smaak. In klasse A deden 104 bieren mee.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.