Beste,
Ik heb nu al een paar keer geprobeerd om bier te brouwen met een blik van Brouwland. Het leek me een goed en gemakkelijk idee om er mee te beginnen en om na een tijdje zelf een recept te brouwen. Na enkele pogingen van verschillende blikken, mislukt het brouwen altijd.
Ik volg de instructie van de handleiding en ik werk zo proper mogelijk maar elke keer is mijn bier vrij donker van kleur (Amber in plaats van blond) en ik heb elke keer dezelfde 'vieze' smaak.
Ik heb al een paar keer kleine details veranderd zoals het water eerst koken, rustiger roeren, nieuwe flesjes, ... maar zonder succes.
Ik ga altijd zo te werk:
- blik opwarmen in kokend water
- alles ontsmetten met chemipro oxi
- inhoud van de blik in een plastieken emmer gieten
- water + suiker toevoegen (hoeveelheid zoals gegeven)
- gist toevoegen met water (bijgeleverde gist van Brouwland)
- laten afkoelen tot circa 20 graden
- deksel op de emmer en waterslot opzetten
- na ongeveer 10 dagen ben ik van een sg 1061 naar een sg van 1012
- na 10 dagen doe ik het bier in een andere emmer
- dan laat ik het nog 14 dagen in een andere emmer rusten
- suikers toevoegen en bottelen
Dat is zo mijn werkmethode en elke keer is na 7 weken wachten een teleurstelling als ik een flesje open maak. Het bier is dan niet goed van smaak en niet lekker. Ik heb altijd dezelfde smaak die terug komt ook al zijn het andere blikken. Dus ik denk dat ik een paar stappen verkeerd doe.
Doe ik iets of alles verkeerd of kan ik beter met het echte brouwen beginnen en de blikken achter me laten?
Hopelijk kan iemand me een handje helpen
