Spiraalkoeler

Gestart door Op de Fles, 07-04-2014 10:39 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Op de Fles

Ik gebruik al een tijdje een dubbele spiraalkoeler waar ik best tevreden over ben.
Vóór gebruik zet ik 'm altijd een kwartiertje in een grote weck ketel kokend water.
Dit zou toch voldoende moeten zijn om infecties te voorkomen?

zeebrew

Gewoon meekoken met je wort in de kookpan in de laatste 15 minuten geeft hetzelfde resultaat.

Drents Hopbier

Citaat van: zeebrew op 07-04-2014  10:42 uGewoon meekoken met je wort in de kookpan in de laatste 15 minuten geeft hetzelfde resultaat.

Als je de koeler in het kokende wort zet, stopt het koken. Tel je de tijd die nodig is tot opnieuw koken bij de totale kooktijd?

Hopbier

Roelof

Citaat van: Drents Hopbier op 07-04-2014  10:45 uAls je de koeler in het kokende wort zet, stopt het koken.

Hopbier
Even heet water door de koeler laten stromen zodat deze op temperatuur komt.  Dan valt de kook niet stil.

zeebrew

Citaat van: Drents Hopbier op 07-04-2014  10:45 uAls je de koeler in het kokende wort zet, stopt het koken. Tel je de tijd die nodig is tot opnieuw koken bij de totale kooktijd?

Hopbier

Niet persé, wat ik meestal sowieso doe is de koeler van te voren even goed afspoelen met flink heet water, ik ervaar nagenoeg geen kookverlies, en op een kooktijd van 90 minuten komt die dip in de temperatuur ook niet zo nauw.

Op de Fles

Ik gebruik het kokende water uit de  weck ketel eerst voor het steriliseren van de spiraalkoeler, om het nadien af te laten koelen naar de 80 graden voor mijn spoelwater.
Lijkt me niks mis mee ?

zeebrew

Nee, dan niet, ik had het idee dat je apart water ging koken voor de koeler, en dat leek me niet handig.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.