Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.
Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com
0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
Hmm. Late reactie, maar sla (smack) je die dingen echt?Ik zoek zelf het zakje op en druk met mijn hand deze kapot, slaan is m.i. niet nodig. Jouw ervaring is een bevestiging dat slaan niet zonder risico is.
Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.
Afgelopen donderdagavond heb een smack pack Wyeast gesmackt, vervolgens in de koelkast gelegd.
Waarom heb je dit zo gedaan? Vanuit welke overweging?
De vorige smack packs had ik altijd de dag er voor gesmackt en vervolgens in de keuken op de aanrecht laten staan. Een tijdje terug las ik op het forum dat men dit dagen van tevoren deed (bij iedere maand dat het pack oud is een dag) en dan terug plaatste in de koelkast. Blijkbaar toch verkeerd begrepen.
Je zet het smackpack pas terug in de koelkast nadat hij is opgezwollen en je niet direct een giststarter gaat maken of hem zo gaat gebruiken.
Ok dank Adrie. Nu maar hopen dat de vergisting inmiddels wel is gestart, anders moet ik er alsnog een korrelgist opgooien. Vanochtend was er namelijk nog geen activiteit.
Nu maar hopen dat de vergisting inmiddels wel is gestart, anders moet ik er alsnog een korrelgist opgooien. Vanochtend was er namelijk nog geen activiteit.
Productiedatum van de gist die ik gisteren gebruikt heb is 17 juli 2013. Op 29 juli online besteld op Brouwmarkt. Valt wel mee dus (in dit geval).
En zo zie je maar weer dat de ingrediënten voor bierbrouwen zijn:Water, mout, hop, gist en... geduld.
Water, mout, hop, gist, geduld en... hobbybrouwen.nl
De regel is: elke maand over de productiedatum een dag langer wachten. Dus geef het 4 a 5 dagen
en op een iets warmer plekje wegzetten. Bijvoorbeeld in de buurt van een internet modem die toch aan staat.
De vergisting is nu inmiddels in volle gang en ik heb de temperatuur in mijn klimaatkast weer wat naar beneden gebracht (naar 19,5). Het gaat dus inderdaad helemaal goed komen.
Een goed gevuld smackpack XL, dus stijf opgebold werkt prima tot 15 liter.
Nu heb ik toevallig net gisteren zoŽn smackpack bij 19 liter gekieperd, nog tips