Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Nieuwe gisten en gistvoeding van Wyeast  (gelezen 11500 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Edgar

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 8.008
  • Land: be
Nieuwe gisten en gistvoeding van Wyeast
« Gepost op: 20-05-2005 14:13 u »
Wyeast heeft 3 nieuwe gisten in het programma opgenomen, 3 ondergisters. Ze lijken mij buitengewoon interessant. Ook al omdat ze volgens de inmiddels al vaker geciteerde Wyeast-microbioloog een veel kortere lagertijd vereisen dan bijvoorbeeld de 2278.

Brouwland heeft ze nog niet in het programma, ik ga ze zeer zeker vragen om deze gisten wel op te nemen. Als we dat nu allemaal doen... ;)


2000 Budvar Lager: Nice malty nose, subtle fruit. Rich malt profile on palate. Finishes malty but dry, well balanced, crisp. Hop character comes through in finish. Flocculation - medium to high; apparent attenuation 72-76%. (48-56° F, 9-13° C)

2001 Urquell Lager: Mild fruit/floral aroma. Very dry and clean on palate with full mouthfeel and nice subtle malt character. Very clean and neutral finish. Flocculation - medium to high; apparent attenuation 72-76%. (48-58° F, 9-14° C)

2002 Gambrinus Lager: Very mild floral aroma, nice lager character in nose. Malt dominates profile with subtle floral/fruit notes. Full, complex flavour profile with full mouth feel. Finishes soft and smooth with nice lingering maltiness. Flocculation - medium to high; apparent attenuation 71-75%. (46-56° F, 8-13° C)

Tevens nieuw van Wyeast is de Wyeast nutrient, een gistvoeding inclusief Zink. Ook dat lijkt me een zeer welkome aanvulling.

"Wyeast nutrient is a blend of vitamins, minerals, amino acids, free amino nitrogen compounds, zinc, phosphates, and other trace elements beneficial for rapid and complete fermentation. Additional nutrients are especially valuable during yeast propagation. Although wort is a good growh medium for yeast, supplementary Wyeast Nutrients will reduce lag time, improve viability and provide consistent attenuation rates."

4,2 g/100l wort
1/8 teaspoon per 1 pint for yeast propagation

o.a. ingrediënten:
voedingsstof                mg/100g

Thiamine                     30
Magnesium                  100
Mangaan                      3
Zink                             55


 :degroeten:


P.S. Brouwland gaat 'bekijken' of ze de gisten in het programma gaan opnemen. Ik hoop het. De gistvoeding maakt daarop weinig kans, omdat er al meerdere soorten gistvoeding zijn. Jammer, want dit is er één op ons brouwlijf geschreven.


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline bbalis

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 18
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Nieuwe gisten en gistvoeding van Wyeast
« Reactie #1 Gepost op: 15-06-2005 11:50 u »
Ik kan jullie melden dat de nieuwe Wyeast gisten :

2000 Budvar Lager: Nice malty nose, subtle fruit. Rich malt profile on palate. Finishes malty but dry, well balanced, crisp. Hop character comes through in finish. Flocculation - medium to high; apparent attenuation 72-76%. (48-56° F, 9-13° C)

2001 Urquell Lager: Mild fruit/floral aroma. Very dry and clean on palate with full mouthfeel and nice subtle malt character. Very clean and neutral finish. Flocculation - medium to high; apparent attenuation 72-76%. (48-58° F, 9-14° C)

2002 Gambrinus Lager: Very mild floral aroma, nice lager character in nose. Malt dominates profile with subtle floral/fruit notes. Full, complex flavour profile with full mouth feel. Finishes soft and smooth with nice lingering maltiness. Flocculation - medium to high; apparent attenuation 71-75%. (46-56° F, 8-13° C)

intussen bij Brouwland op voorraad zijn.

Beste groeten,

Bart Balis




Offline Edgar

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 8.008
  • Land: be
Re: Nieuwe gisten en gistvoeding van Wyeast
« Reactie #2 Gepost op: 12-08-2005 18:55 u »
Het pack is gesmackt; hopelijk heel snel brouwen met de 'Budvar'. Weet nog niet of het een bok of een Pils wordt. In beide gevallen ga ik zwaar pitchen naar goede Tsjechische traditie, om cleane bieren te krijgen.

Offline Edgar

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 8.008
  • Land: be
Re: Nieuwe gisten en gistvoeding van Wyeast
« Reactie #3 Gepost op: 07-10-2005 12:31 u »
Die Budvar Lager lijkt een lekkere gist te zijn. Bier ('Bok') is gebotteld en hoewel nog niet klaar, klopt de smaakomschrijving goed. Aangename fruitigheid en moutkarakter. Ik denk dat ik hier wel eens een Pils mee wil brouwen.

Offline Edgar

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 8.008
  • Land: be
Re: Nieuwe gisten en gistvoeding van Wyeast
« Reactie #4 Gepost op: 05-06-2006 19:52 u »
De Wyeast 2002 (Gambrinus) gaat er weer uit bij Brouwland (misschien ook bij Wyeast zelf, dat weet ik niet),  dus als je deze gist nog eens wil proberen moet je snel zijn. Niks mis met die gist.

Offline MO

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 10.429
  • Land: nl
    • Muifelbrouwerij
Re: Nieuwe gisten en gistvoeding van Wyeast
« Reactie #5 Gepost op: 01-09-2006 13:31 u »
Aansluitend op dit topic van mei 2005: er zijn wederom nieuwe Wyeast gisten beschikbaar. Niet dat ze morgen bij Brouwland verkrijgbaar zijn, maar goed. Link. Als ik het goed begrijp zijn ze maar tot december verkrijgbaar. Kijk eens naar de onderste, volgens Edgar is de de Koninck gist!

Rogue Pacman Ale Yeast™
Available to Homebrewers for the First Time!
John Maier, Brewmaster at Rogue Ales has generously agreed to release his proprietary Pacman Ale Yeast™ to the homebrewing public.

“Pacman is really great yeast; everything about it is good. Pacman attenuates well, is alcohol tolerant, and it produces beers with no diacetyl if the beer is well made. It’s very flocculent, which makes it a great choice for bottle conditioning. I ferment almost all my beers at 60° F; once in a while for certain styles I’ll ferment as high as 70° F, but never higher. Use lots of oxygen, and a high pitch rate. I never repitch past the 6th generation, and I always use Wyeast Yeast Nutrient.”
- John Maier, Brewmaster, Rogue Ales   www.rogue.com


Wyeast 3864 Canadian/Belgian Ale
From a Canadian brewery which produces many styles of classic Belgian beers. Produces mild phenolics, which increase with increased fermentation temperatures. Low ester profile with a dry, slightly tart finish. Complex and well-balanced, alcohol tolerant. Flocculation: Medium; Apparent Attenuation: 75 - 79%. (65 - 80° F; 18 - 27° C)


NEW- Wyeast 3655 Belgian Schelde Ale
From the East Flanders – Antwerpen region of Belgium, this unique and classic top fermenting yeast produces distinct complex fruity aroma and flavors that meld well with premium quality pale and crystal malts. Clean well rounded and smooth textures are exhibited with a full bodied malty profile. Flocculation: Medium; Apparent Attenuation: 73 – 77%. (65 - 72° F; 18 - 22° C).

Offline MO

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 10.429
  • Land: nl
    • Muifelbrouwerij
Re: Nieuwe gisten en gistvoeding van Wyeast
« Reactie #6 Gepost op: 01-09-2006 13:34 u »
Sinds wanneer ligt Antwerpen in Oost-Vlaanderen?

Offline Adrie

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 13.993
  • Land: nl
  • Wie zijn bier eert, kiest voor vloeibaar
    • Brouwerij Het Witte Paard
Re: Nieuwe gisten en gistvoeding van Wyeast
« Reactie #7 Gepost op: 01-09-2006 13:36 u »
Tot december beschikbaar? Jammer. Ik vind dat ze die Koninck gist in het standaard assortiment moeten opnemen.

Offline Drents Hopbier

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 3.123
  • Land: nl
Re: Nieuwe gisten en gistvoeding van Wyeast
« Reactie #8 Gepost op: 01-09-2006 14:28 u »
Sinds wanneer ligt Antwerpen in Oost-Vlaanderen?
Als IK het lees, denk ik dat bedoeld wordt het gebied tussen (streepje) Oost-Vlaanderen en Antwerpen.

Hopbier

Offline Edgar

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 8.008
  • Land: be
Re: Nieuwe gisten en gistvoeding van Wyeast
« Reactie #9 Gepost op: 02-09-2006 06:54 u »
Tot nu toe voert Brouwland de 'seasonal strains' niet, hopelijk maken ze een uitzondering voor deze gist. Anders doen we een gezamenlijke bestelling in de VS. Sowieso moet iedereen schuin gaan buizen, invriezen en anderszins opslaan uiteraard.

Offline Caspar

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 6.047
  • Land: nl
  • Back in business!
Re: Nieuwe gisten en gistvoeding van Wyeast
« Reactie #10 Gepost op: 24-11-2006 16:42 u »
Mannen,

Hij is weer terug  ;D!

biergist Wyeast XL 3724 BELGIAN SAISON ALE

zie http://www.Brouwland.com

 :proost2:

Offline William

  • Maasland thuisbrouwers genootschap
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 9.936
  • Land: nl
  • kloek, kloek, kloek en gezondheid!
    • Kloekus
Re: Nieuwe gisten en gistvoeding van Wyeast
« Reactie #11 Gepost op: 25-11-2006 16:16 u »
Mannen,

Hij is weer terug  ;D!

biergist Wyeast XL 3724 BELGIAN SAISON ALE

zie http://www.Brouwland.com

 :proost2:


Maar... nog niet op voorraad bij Brouwland zoals ik vanmiddag heb kunnen constateren. Hij kan wel elk moment binnenkomen.

Tags: gist Wyeast gistvoeding