Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Ken Grossman - Beyond the Pale: The story of Sierra Nevada Brewing Co.  (gelezen 4157 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Etn82

 • Beheerder
 • Super lid
 • *****
 • Berichten: 1.200
 • Land: nl
 • Life is too short to drink bad beer
  • www.debebaardebrouwer.nl
Klik op het plaatje om het boek te bestellen.Kenn Grossman
Beyond the Pale: The story of Sierra Nevada Brewing Co.

Druk (1e, 2e, enz.): eerste
Jaar uitgifte: 2013
Naam uitgever en plaats vestiging uitgever: John Wiley & Sons, Inc. Hoboken, New Jersey
ISBN nr.: 9781118007365

Aantal pagina’s: 241

Indien bekend kostprijs: €20,99

Onderwerp boek: Het verhaal van de oprichter en eigenaar van Sierra Nevada Brewing Co.

Overzicht

1. A Toaster, A Dryer, and a Glimpse of Things to Come
2. Chico
3. Pioneer Days
4. Materials and Ingredients
5. A Bag Full of Dreams but Empty Pockets
6. To Market, To Market
7. Growing Pains
8. Moving On Up
9. The Time of Troubles
10. The Winchester Mystery Brewery
11. Fork in the Road
12. Germinating a Workforce
13. New Millennium, New Challenges
14. Doing the Right Thing
15. Good is Not Good Enough
16. The Future


Inhoud:
In dit boek vertelt Ken Grossman op vermakelijke wijze zijn eigen levensverhaal. Dit verhaal start voor hem hoe hij op jonge leeftijd de gewoonte ontwikkelde om elektrische apparatuur te ontleden om de werking ervan te doorgronden. In het eerste hoofdstuk verteld hij over enkele personen die van grote invloed zijn geweest op de jonge Grossman. Zo is daar Cal, die hem introduceert in het thuisbrouwen.

Na ervaring in bedrijfsvoering op te hebben gedaan in een fietsreperatiewinkel start hij zijn eigen winkel in brouwbenodigheden. Later verkoopt hij deze winkel weer om de start van een eigen brouwerij te financieren. Door het gebrek aan geld, bouwt hij de brouwerij op provisorische wijze van tweedehands materialen zelf.

Het grootste gedeelte van het boek gaat over wat er na de 'pioneer days' gebeurt. Door een continu gebrek aan geld moeten er steeds creatieve oplossingen bedacht worden voor steeds weer nieuwe problemen die de kop op steken. Na de onzekerheid van de beginjaren, komt de gestage groei van de professionele brouwerij. Dit geeft Grosmann de mogelijkheid om zijn creativiteit en energie op nieuwe uitdaging te richten zoals schone energie en kwaliteitsverbetering.

Het boek sluit af met een blik op de toekomst. Het volgende grote project waar Grossman zich op gaat richten, zal een tweede brouwerij aan de oostkust van de VS zijn.

Recensie

Hoewel dit boek niet zozeer direct over het brouwen van bier gaat, is het wel vermakelijke kost voor bierliefhebbers. Grossman heeft een vlotte pen en een luchtige toon. Het is leuk om te lezen over de begindagen van het Amerikaanse Craftbeer, toen er nog maar enkele kleine brouwerijen waren.

Het verhaal pikt snelheid op vanaf de start van de brouwerij. De problemen die iedere keer vanuit een onverwachte hoek lijken te komen en de creatieve oplossingen waar Grossman mee komt maken het interessant om te lezen. Na het afscheid van mede-oprichter Paul en bijkomende perikelen verliest het verhaal echter aan snelheid.

Op voorhand had ik gehoopt dat Grossman de technische kant van het brouwen zou belichten. Dit doet hij hier en daar, soms in grote lijnen (bovengist is robuster van ondergist) en soms in detail (het soort materiaal ('liner') in kroonkurken is van invloed op de smaakstabiliteit). Maar er blijven een aantal zaken onbesproken. Zo had ik graag meer willen weten over de 'hop torpedo' die ze bij Sierra Nevada hebben ontwikkeld. Deze speciale techniek hebben zij ontwikkeld om dryhopping nog meer te controleren.

Voor wie is het boek bedoeld (beginners, gevorderden, experts)? Iedereen die geďnteresseerd is een persoonijke inkijk in de Amerikaanse Bierindustrie.

Eindcijfer boek (een rapportcijfer van 1 tot en met 10): 7,5

Voor meer boeken klik op onderstaande link.

Boeken algemeen

 

Offline BRAAF bier

 • Super lid
 • *****
 • Berichten: 590
 • Land: nl
Dit boek staat bij mij nog op het verlanglijstje..

Tags: