Eigenbrouw mee op vakantie: mag dat?

Gestart door TJ, 12-02-2014 11:21 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Roodwang

haha en??  waanzinnig lekker biertje ??

zeebrew

Citaat van: Roodwang op 13-02-2014  22:11 uhaha en??  waanzinnig lekker biertje ??
Niet super, maar wel lekker, mede door de prijs denk ik, en... heel voorzichtig inschenken :groots:

Roodwang

Yep..snap ik .. .en kleine slokjes  ;)

heijligers

Als er aankomende zomer weer naar Zweden gaan, gaat erg echt weer eigenbrouw mee. Speciaal afgevuld in PET-flessen.

Herman

En dan print je op Herma 4386 gewoon het coca cola of sprite logo uit?

TJ

Citaat van: TJ op 12-02-2014  14:48 uIk ga van de week denk ik eens de douanetelefoon bellen :) .

Doh. De man die ik trof kon me alleen vertellen wat je ook wel online kunt vinden over maximale volumes en zo. Toen ik vroeg of het nu verschil maakt of je het gekocht of zelf gemaakt hebt begon hij over dat je een vergunning moest hebben. Gelukkig staat er over het laatste op de site van de belastingdienst iets anders :brouwen: . Toen heb ik maar een einde aan het gesprek gemaakt, daar ging geen antwoord uit voortkomen. Dan maar geen antwoord ;) .

Bij de bank waren ze een stuk behulpzamer met mijn vraag of ik mijn schadevergoeding bij fraude verspeel doordat hun app draai op een telefoon waar ik een custom rom op geflasht heb, zo servicegericht kan het dus ook ;) .

wilbertd

Citaat van: heijligers op 13-02-2014  22:51 uAls er aankomende zomer weer naar Zweden gaan, gaat erg echt weer eigenbrouw mee. Speciaal afgevuld in PET-flessen.
In Zweden hebben ze dan wel geen Euro, ze zijn wel lid van de EU.
Het is dus toegestaan een paar kratjes bier mee te nemen.

heijligers

Citaat van: wilbertd op 14-02-2014  10:26 uIn Zweden hebben ze dan wel geen Euro, ze zijn wel lid van de EU.
Het is dus toegestaan een paar kratjes bier mee te nemen.
Een paar kratjes passen niet in de auto, maar een doos met 0,5 liter PET flessen gaat prima.

Citaat van: Herman op 13-02-2014  23:32 uEn dan print je op Herma 4386 gewoon het coca cola of sprite logo uit?
:nut:
Daar staat alleen het batchnummer op van het brouwsel  ;D

EBC

Citaat van: Jacques op 13-02-2014  20:23 uSnap ik niet. Het gaat toch om dezelfde bieren: bieren die door hobbybrouwers thuis gebrouwen worden. Wie de wedstrijd organiseert is niet relevant.
Daar denkt de sterke arm van de wetgever wellicht anders over. Daar ging het me om.

heijligers

Citaat van: EBC op 14-02-2014  19:21 uDaar denkt de sterke arm van de wetgever wellicht anders over. Daar ging het me om.
Zolang het innen van de accijns meer kost dan het oplevert, zal het de wetgever een zorg zijn. Het is natuurlijk wel zo dat zo'n wedstrijd van Brand meer bekendheid aan het "hobbybrouwen" geeft dan een ONK. Geen slapende wetgevers wakker maken  :slaperig:.

Adbrouwt

Citaat van: EBC op 14-02-2014  19:21 uDaar denkt de sterke arm van de wetgever wellicht anders over. Daar ging het me om.
Boeie, het lijkt wel of je commercieel gegaan bent EBC. :police:

wilbertd

Citaat van: heijligers op 14-02-2014  19:14 uDaar staat alleen het batchnummer op van het brouwsel  ;D
Ik zou niet snel een bier in een petfles stoppen, maar dit ziet er toch leuk uit.
Chapeau.

michielr

Citaat van: wilbertd op 14-02-2014  23:03 uIk zou niet snel een bier in een petfles stoppen, maar dit ziet er toch leuk uit.
Chapeau.

Ik bottel altijd 1 0.5 L pet flesje per brouwsel, zo kan ik goed de drukopbouw volgen door in het flesje te knijpen ;).

Ik heb ook wel eens een aantal 1.5 L pet flessen mee genomen op vakantie. Gaat prima, neemt niet te veel ruimte in beslag en is niet heel zwaar.

Jacques

Citaat van: EBC op 14-02-2014  19:21 uDaar denkt de sterke arm van de wetgever wellicht anders over. Daar ging het me om.

Ik zou niet weten waarom. Het gaat om bier dat thuis gebrouwen wordt en niet om de organisator van de wedstrijd. Iets anders wordt het als op een wedstrijd zelfgebrouwen bieren worden verkocht.

LRFokken

Citaat van: Jacques op 15-02-2014  12:29 uIk zou niet weten waarom. Het gaat om bier dat thuis gebrouwen wordt en niet om de organisator van de wedstrijd. Iets anders wordt het als op een wedstrijd zelfgebrouwen bieren worden verkocht.

Toch is het ONK meer onder hobbybrouwers zelf, niet-hobbybrouwers die ik over het ONK vertel hebben altijd zoiets van: ONK? Wat is dat? Terwijl de Brand-wedstrijd meer bekendheid geniet. Feit blijft dat zowel het ONK als de Brand-wedstrijd officieel NIET mogen, maar de douane mag natuurlijk zelf kiezen of ze ingrijpen of niet. Dat zullen ze zeker eerder bij de Brand-wedstrijd doen dan bij het ONK, juist door die bekendheid onder het grotere publiek. 'Eerder' betekent nog niet dat ze ook daadwerkelijk ingrijpen. Dan zullen ze inderdaad de organisatoren van de wedstrijd niet aanpakken, maar de hobbybrouwers die bieren inzenden.

TJ

Echter, als de wedstrijd zorgt voor meer omzet door Brand genereert hij dus indirect meer accijnsinkomsten. Dan schiet de overheid zich na de whisky en brandstof ook met bier nog eens in haar eigen voet ;) .

William

De douane zal m.b.t. accijnzen waarschijnlijk niet zo snel ingrijpen, ook niet in het geval van Brand.

Misschien dat Heineken / Brand zich straks wel gaat indekken voor aansprakelijkheid m.b.t. voedselveiligheidsaspecten en dat we moeten verklaren dat we de bieren op veilige wijze hebben geproduceerd of verklaren dat de bieren voedselveilig zijn.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.