Houtvan Meibock

Gestart door Brouwer de 2 Glazen, 05-02-2014 22:25 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Brouwer de 2 Glazen

Naam recept               : Houtvan Meibock
Biertype                  : Meibo(c)k & Blonde Bo(c)k
Aantal liters             : 16
Gewenst begin SG          : 1061 (6.7 Vol% alc.)
Brouwzaalrendement        : 64.1%

Algemeen---------------------------------------------------------------
Totaal brouwwater         : 26.77 liter
Maischdikte               : 3.02 l/kg
Maischwater               : 16.00 liter
Spoelwater                : 10.77 liter
Kooktijd                  : 75 minuten
Berekende kleur           : 30 EBC (Dan A. Morey)
Berekende bitterheid      : 26 EBU (Glenn Tinseth)

Mout storting----------------------------------------------------------
Pilsmout 3 EBC               40.4 %         2140 g        3 EBC                                                                     
Viennamout                   49.1 %         2600 g        7 EBC                                                                 
Carared (D)                  9.4 %          500 g         40 EBC                                                               
Chocolademout                1.1 %          60 g          900 EBC                                                                 

Massa hop--------------------------------------------------------------
Magnum (D)         12.5 %    15 g          75 Min.        24 EBU                                                                     
Hallertau Hersbrück2.3 %er   20 g          10 Min.        2 EBU                                                                               

Kruiden----------------------------------------------------------------
Eikenhout Chips Frans Medium                30 g          1 Min.                                                                           

Opmerkingen     : Half uur meekoken en daarna laten zitten tijdens vergisting.
Bij bottelen verwijderen.

Gist-------------------------------------------------------------------
Gistsoort                 : 3724 Belgian Saison

maischschema-------------------------------------------------------------
maischschema naam: Blonde
Stap 1: 52°C      10 Min.      3.0 l/kg
Stap 2: 62°C      35 Min.      3.0 l/kg
Stap 3: 72°C      45 Min.      3.0 l/kg
Stap 4: 78°C      10 Min.      3.0 l/kg

----------------------------------------------------------------------------
Ik heb dit bier gebrouwen om te experimenteren met rijping op hout.
Ik kon weinig recepten vinden, die duidelijkheid gaven over de hoeveelheid.
Uiteindelijk heb ik tussen de 1,5 en 2,0 gram per liter gebruikt.
De smaak was laat in balans, maar nu lekker.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.