Rare gele spikkels in het gistingsvat

Gestart door thomaskreeke, 31-01-2014 16:06 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

thomaskreeke

Ik ben niet zolang geleden begonnen met het maken van bier en ben eerst maar eens begonnen met blikbrouwen. Maar toen ik het vat na 7 dagen opende zaten er wat gele spikkels op het bier. Ik weet niet zeker of dit goed of slecht is dus ik hoop dat jullie me kunnen vertellen wat dit is.

Ik had ook verwacht dat er wat meer schuim op zou zitten. Maar ik weet niet zeker of dat wat uit maakt. Het gaat meer over die gele puntjes. Kunnen jullie me vertellen wat dat is?

Groet Thomas


wilbertd

Dat lijkt me gist, kun je iets verder inzoomen?

thomaskreeke



Als je de afbeelding opent in een tabblad kan je de volle resolutie zien.


Jeukstaardt


wilbertd

Maar proef het eens; smaakt het niet vreemd zuur dan is er niets aan de hand.
P.s. er hoeft helemaal niet veel schuum op je bier komen te staan bij het vergisten.

RobinB


wilbertd


RobinB


wilbertd

Of, 'eet nooit een beschuitje terwijl je het vat opendoet'  :o

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.