Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Even voorstellen  (gelezen 4453 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Mario

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 2
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Even voorstellen
« Gepost op: 14-05-2005 20:01 u »
Mijn naam is Mario en net begonnen met brouwen, tenminste de eerste 2 biertjes zijn uit blik die zeer goed smaken.
Het eerste is een mild ale waarvan ik 23 liter heb gemaakt het tweede is een donker abdij bier 13 liter, het komend bier moet een pils worden die echt via de pan in het gistvat terecht moet komen.
Via dit forum ben ikzelf al heel veel wijzer geworden :duimop:
Grts,
Mario

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Eduard

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.326
  • Land: no
  • Norbrygg - de Noorse hobbybrouwvereniging
    • Norbrygg - de Noorse hobbybrouwvereniging
Re: Even voorstellen
« Reactie #1 Gepost op: 14-05-2005 22:15 u »
Hoi Mario,

Welkom bij dit forum!

Je bent een snelle, na twee blikbrouwsels al naar het 'echte werk', en dan nog een pils ook :-)

Het zal je vast wel lukken, maar het is misschien wel vast handig om te weten dat je voor het brouwen van pils gedurende deze tijd van het jaar wel een extra koelkast of koele ruimte van 10 C nodig hebt. Anders is het wellicht een goed plan om een bovengister te maken, iets in de richting van Palm of een Belgisch Witbier (een lekker verfrissend bier voor de lente/zomer).

'k Zou zeggen, kijk lekker rond op het forum en lees de threads over het brouwen van pils en andere zaken en je zult gauw zien dat het erg nuttig kan zijn.

Groeten uit schemerig Gardermoen,

Eduard samenvol

Tags: