Hmmm ik lees..:
Alleen zit bij een hobbybrouwer, die eens een verkeerd flesje treft, er geen gevolg aan het risico vast.
Wij brouwers controleren vaak nog visueel een flesje of alle flesjes. Dat kan een grote brouwer/fabrikant niet meer doen.
Nou dat gebeurt mooi wel hoor met hele dure machines met camera's, ook infrarood en zo die voor het vullen in en om
ieder flesje kijken en detectoren die op rest-stofjes controleren..en dat 50000/uur
Bovendien wordt er alle paar duizend flesjes een testreeks op de transportband gezet met speciale foutjes voor de inspector die er dan uit moeten vallen, met een automatisch protocol dat dit ook gebeurd is om het functioneren van de machines te garanderen.
Mooi apparaat hoor met die pvc buisjes.
oja in die spoelmachines van een brouwerij zit loog en salpeterzuur.Ik las hier iets over zoutzuur... moet je nooit nemen want dat geeft zwarte vlekken op RVS.
De flesjes worden geheel ondergedompeld ( zitten in korfjes) om ook de etiketten eraf te weken.
Dat loog wordt gezeefd en meerdere malen herbruikt. Dat loog wordt in verzameltanks gelaten (in het weekend) en de bezinksels voor herbruik verwijderd, net zoals gist in de gisttanks. De etiketten die er uitgezeefd werden worden kurkdroog geperst voor ze in de afvalbak belanden.