Heineken zoekt bierproevers

Gestart door Robert1968, 21-11-2014 07:19 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Robert1968

Mocht je in een straal van 25 km van Zoeterwoude wonen, kijk dan eens hier:

http://www.adecco.nl/werknemers/topwerkgevers/bierproeversextra.aspx

joosting87

Citaat van: Robert de Boer op 21-11-2014  07:19 uMocht je in een straal van 25 km van Zoeterwoude wonen, kijk dan eens hier:

http://www.adecco.nl/werknemers/topwerkgevers/bierproeversextra.aspx

Je moet wel 's morgens beschikbaar zijn... dan vallen denk ik toch de meeste hier af   :-\

Roelson

Dat is nou jammer, op die manier kun je wel echt van je hobby je beroep maken!

wilfred3871

Bier proeven! Gaat Heineken dan eindelijk eens bier maken? Niet verwacht dat dát nog eens zou gebeuren  :biersmile:

brouwmus

Op zich wel leuk, proeven. Maar ook moeilijk. Zou best deel hebben willen nemen maar Harderwijk is ietsje buiten de straal.

Hoppenbrouwers

En elke week twee keer Heineken moeten drinken. Pff...
Niet voor dat bedrag ;)

William

Je leert dan wel goed smaak- en aromakenmerken en afwijkingen proeven en benoemen. Waarschijnlijk vooral pils-gerelateerd.

Hoppenbrouwers

Citaat van: William op 21-11-2014  13:08 uJe leert dan wel goed smaak- en aromakenmerken en afwijkingen proeven en benoemen. Waarschijnlijk vooral pils-gerelateerd.
Ik denk dat je alleen maar vieze smaken en afwijkingen gaat proeven ;

JoeriH

Lijkt me een super ervaring. Zeker om hier een half jaar in getraind te worden. Helaas woon ik ook buiten de straal!

RobinB

Citaat van: Hoppenbrouwers op 21-11-2014  13:15 uIk denk dat je alleen maar vieze smaken en afwijkingen gaat proeven
Dat valt nog wel mee, maar ik denk wel dat je héél goed gaat worden in minimale smaakafwijkingen in pils. :)

Adbrouwt

Citaat van: Hoppenbrouwers op 21-11-2014  13:15 uIk denk dat je alleen maar vieze smaken en afwijkingen gaat proeven ;
Citaat van: wilfred3871 op 21-11-2014  12:39 uBier proeven! Gaat Heineken dan eindelijk eens bier maken? Niet verwacht dat dát nog eens zou gebeuren  :biersmile:
Begrijp nooit deze reacties. Waarschijnlijk zijn jullie niet eens in staat om Heineken tijdens een blind proeverij te herkennen. Is ook iets cultureels boven en onder de rivieren volgens mij. Gaan jullie nog wel met de Brand bierbrouwwedstrijd meedoen?

Oscar

Citaat van: Adbrouwt op 21-11-2014  23:24 uBegrijp nooit deze reacties.

Ik ook niet zo. Om in een dergelijk panel te kunnen zitten moet je echt goed kunnen proeven en beoordelen. Wel pils natuurlijk, maar op een compleet ander level dan het BKG doet. Je gaat dieper in op minimale afwijkingen en uiteindelijk zul je in staat zijn om afwijkingen te proeven die de normale consument niet opmerkt in je product, maar toch bijdragen aan de kwaliteit van je product.

Indien je nu niet verder komt dan "lekker" en "niet lekker" dan hoef je niet te reageren... :) Ik heb respect voor proevers die in dergelijke panels zitten... :biersmile:

RobinB

Citaat van: Oscar op 21-11-2014  23:51 uIk heb respect voor proevers die in dergelijke panels zitten... :biersmile:

Ik ook!

William

Citaat van: Oscar op 21-11-2014  23:51 uIndien je nu niet verder komt dan "lekker" en "niet lekker" dan hoef je niet te reageren.... :) Ik heb respect voor proevers die in dergelijke panels zitten... :biersmile:

Proeven kun je leren. Je moet natuurlijk wel het vermogen hebben om bepaalde basissmaken te onderscheiden (eerste screening) maar daarna is het vooral  het een kwestie van veel  trainen en leren de bierspecifieke smaken/afwijkingen te herkennen en te scoren op intensiteit. Voorkennis niet echt nodig en keuren op lekker of niet lekker is al helemaal uit d'n boze ;) Het helpt natuurlijk wel als je geen aversie voor bier hebt.

seed7

Eigenlijk wel opvallend dat ze daarvoor mensen "van buiten" aantrekken, de "dorpsbrouwer" hier doet het met eigen personeel. Als die iets dergelijks zou doen sta ik voor in de rij om me aan te melden.

Ingo

William

Ik denk dat er verschillende redenen zijn om geen eigen personeel te kiezen:
  • ze zijn doorgaans bevooroordeeld omdat ze weten wat voor onderzoeken / veranderingen er lopen
  • de gemiddelde werknemer heeft andere kwaliteiten dan proeven van bier. Je wilt de beste proevers. Kiezen uit een grotere populatie geeft je uiteindelijk een beter panel
  • keuringssessies zijn vrij arbeidsintensief en zouden andere werkprocessen verstoren
  • Een uurtarief van € 20 excl. taxi zal altijd nog voordeliger zijn dat het uurtarief van de gemiddelde medewerker


Een kleine dorpsbrouwer zal dat nog wel intern kunnen oplossen en zal ook geen geld hebben voor een extern panel. Het doel van het proeven van bier zal bij een kleine brouwer ook anders zijn (misschien meer scoren op vind ik het goed / lekker / lijkt het op eerder gebrouwen bier dan heel specifiek op afwijkingen).

Bij de grote brouwers zal het gaan om veel meer producten en veel subtielere verschillen waardoor de kwaliteit/objectiviteit van de proever veel belangrijk wordt.

Sander van Dijk

Citaat van: William op 22-11-2014  09:21 uEen kleine dorpsbrouwer zal dat nog wel intern kunnen oplossen en zal ook geen geld hebben voor een extern panel. Het doel van het proeven van bier zal bij een kleine brouwer ook anders zijn (misschien meer scoren op vind ik het goed / lekker / lijkt het op eerder gebrouwen bier dan heel specifiek op afwijkingen).

Bij de grote brouwers zal het gaan om veel meer producten en veel subtielere verschillen waardoor de kwaliteit/objectiviteit van de proever veel belangrijk wordt.

Citaat van: seed7 op 22-11-2014  08:44 ude "dorpsbrouwer" hier doet het met eigen personeel.

Wordt hier niet de Grolsch brouwerij bedoeld? [emoji12]

William

Citaat van: Sander van Dijk op 22-11-2014  10:25 uWordt hier niet de Grolsch brouwerij bedoeld? [emoji12]

 :o  Vandaar de "". Als dat zo is dan valt me dat tegen van Grolsch.

seed7

Citaat van: William op 22-11-2014  10:46 u:o  Vandaar de "". Als dat zo is dan valt me dat tegen van Grolsch.

Ben het met al je punten eens. Maar, door het met je eigen personeel te doen vergroot je wel de betrokkenheid bij het product/productie en dat zou mij heel veel waard zijn. De proevers zijn dan ook een dwarsdoorsnede door de organisatie. Bovendien brouwt Grolsch al een hele tijd niet meer alleen Grolsch (portfolio), er komen dus ook de nodige andere producten langs.

Wel leuk dat de associatie bij het woord "dorpsbrouwer" klein is ;)


Ingo

William

Citaat van: seed7 op 22-11-2014  11:03 uMaar, door het met je eigen personeel te doen vergroot je wel de betrokkenheid bij het product/productie en dat zou mij heel veel waard zijn.

En daar ben ik het weer helemaal mee eens.

RobinB

Enschede is toch al eventjes een stad?

Oscar

Citaat van: RobinB op 22-11-2014  21:13 uEnschede is toch al eventjes een stad?

Sinds 1325  ;)

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.