Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Nog over kandijsiroop  (gelezen 3315 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Zander

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 3
  • Land: ca
Nog over kandijsiroop
« Gepost op: 28-12-2013 22:05 u »
Beste brouwers,

Ik ben een Canadees, die op vakantie in BelgiŽ is.  Ik brouw zelf thuis in Montreal bier en houd van verschillenden soorten Belgisch bier.  Ik wil Tripels en Dubbels brouwen als ik weer thuis ben en heb en vraagje over kandijsiroop.  Ik weet dat jullie er al lang over hebben gepraat (ik heb door de Forums gezocht) maar ik weet nog niet wat voor mij best zou zijn.  Dus, is de gewone Candico Kandijsiroop die je in de Delhaize of andere supermarkten kan kopen dezelfde die je in bier zou gebruiken, of niet?  Ze hebben ook twee verschillende siropen, zacht en gewoon, maar dan zou ik geen controle over het begin SG hebben en ook geen suiker voor tripels.  Ik ben in Antwerpen en voor zo ver ik weet zijn er hier geen zelfbrouwen winkelen.  Ik ben niet tegen zelfgemaakte kandijsiroop maar thuis is bietensuiker niet zo makkelijk verkrijgbaar.  Is het echt bijna dezelfde als ik siroop door rietsuiker maak of zou ik hier bietensuiker kopen - ik heb er veel plaats in mijn bagage voor?  Ik hoorde ook dat zelfgemaakte kan niet exact dezelfde zijn (juist?).
Ik hoop jullie verstaan me allemaal, het is niet mijn eerste taal!

Zander
 :biersmile:


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Adbrouwt

  • ABV De Bierkaai
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 2.196
  • Land: nl
  • Wordt wort bier dan wordt wort vergist
    • ABV de bierkaai
Re: Nog over kandijsiroop
« Reactie #1 Gepost op: 28-12-2013 22:15 u »
Welkom op het Nederlands forum. Stap nu in de trein en ga zo snel mogelijk naar de almeerse brouwwinkel en sla je slag Zander. Zo nu eerst een Heineken  >:D

Offline Hoppenbrouwers

  • Peels Bierbrouwersgilde
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 2.748
  • Land: nl
  • ‹bung macht den Meister
    • Peels Bierbrouwersgilde
Re: Nog over kandijsiroop
« Reactie #2 Gepost op: 28-12-2013 22:22 u »
Goed Nederlands voor een Canadees zeg!

Kandijsiroop zou ik gewoon zelf maken. Makkelijk en net zo smakelijk.

Offline foz

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 614
  • Land: nl
  • John Barleycorn must die!
Re: Nog over kandijsiroop
« Reactie #3 Gepost op: 28-12-2013 22:32 u »
Welkom op het Nederlands forum. Stap nu in de trein en ga zo snel mogelijk naar de almeerse brouwwinkel en sla je slag zander. Zo nu eerst een Heineken  >:D

Vanuit Antwerpen lijkt mij Beverlo een stuk dichterbij.

Offline zeebrew

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 397
  • Land: nl
  • mens sana non potest vivere in corpore sicco
Re: Nog over kandijsiroop
« Reactie #4 Gepost op: 28-12-2013 22:42 u »
Maar in Almere zijn ze zondag open...

Offline William

  • Maasland thuisbrouwers genootschap
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 9.937
  • Land: nl
  • kloek, kloek, kloek en gezondheid!
    • Kloekus
Re: Nog over kandijsiroop
« Reactie #5 Gepost op: 28-12-2013 22:47 u »
Hoi Zander,

Ik denk dat je zowel rietsuiker als bietsuiker kunt gebruiken om zelf kandijsuiker te maken.

Als je maandag nog in Belgie bent zou je naar Brouwland in Beverlo kunnen gaan om kandijsuiker op siroop te kopen.

Zondag kun je ook bij Brouwmarkt in Almere / Nederland terecht

Ik zou het gewoon zelf maken van rietsuiker!

succes!

Offline Zander

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 3
  • Land: ca
Re: Nog over kandijsiroop
« Reactie #6 Gepost op: 28-12-2013 23:09 u »
Danke jullie!  Ik blijf tot januari en zal misschien naar Beverlo fietsen om minstens de winkel te zien maar ik zou het waarschijnlijk zelfmaken.

 ^-^ 

Offline William

  • Maasland thuisbrouwers genootschap
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 9.937
  • Land: nl
  • kloek, kloek, kloek en gezondheid!
    • Kloekus
Re: Nog over kandijsiroop
« Reactie #7 Gepost op: 28-12-2013 23:16 u »
Op 300 meter afstand van Brouwland is er een treinstation. Voor de rest ligt het in the middle of nowhere.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 34.174
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Nog over kandijsiroop
« Reactie #8 Gepost op: 28-12-2013 23:37 u »
Die kandijsiropen die Brouwmarkt voert kun je in de US kopen.
Ik heb wel eens begrepen dat de portokosten van de US naar Canada niet zo hoog zijn. Dat is waarschijnlijk heel wat goedkoper dan even op en neer naar Almere rijden.


Offline foz

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 614
  • Land: nl
  • John Barleycorn must die!
Re: Nog over kandijsiroop
« Reactie #9 Gepost op: 28-12-2013 23:47 u »
Zo te zien zelfs in Canada leverbaar:

http://homebrewsupplies.ca/category/candi-sugar-1/

Offline Zander

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 3
  • Land: ca
Re: Nog over kandijsiroop
« Reactie #10 Gepost op: 29-12-2013 01:01 u »
Het even of bijna zo duur is hier als in Canada!

Offline RobinB

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 20.934
  • Land: nl
  • Nooit geschroten is altijd mis!
Re: Nog over kandijsiroop
« Reactie #11 Gepost op: 29-12-2013 02:22 u »
Candico wordt ook wel gebruikt, maar dit is vrij donker en geeft een wat ziltige en iets gebrande bijsmaak.
Ook is er van candico cassonade, dat lijkt op (Nederlandse) basterdsuiker, maar dan met meer smaak.
Zeker ook het overwegen waard!


Maar zelf maken is natuurlijk ook leuk en lekker. :)

Tags: