Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Eitwitten?  (gelezen 2643 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Hpps

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 24
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Eitwitten?
« Gepost op: 13-12-2013 19:53 u »
Hoi,

Vraagje ik heb 35 liter bier gebrouwen en na 4 weken op een warme plaats 22 graden heeft het nu 3 weken gelagerd op 3 graden.
Nu zijn er allemaal witte vlokjes te zien in het bier. Zijn dit niet neergeslagen eiwitten?  En hoe kan ik deze eruit krijgen?



Greetz
Kurt


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline William

  • Maasland thuisbrouwers genootschap
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 9.972
  • Land: nl
  • kloek, kloek, kloek en gezondheid!
    • Kloekus
Re: Eitwitten?
« Reactie #1 Gepost op: 13-12-2013 20:04 u »
Eiwit zou eerder uitzakken tenzij er gasbelletjes inzitten.

Dit lijkt eerder op kaam. Zoek dit forum er maar eens op na voor wat plaatjes.

Wat is het eerst een wit vliesje?


Offline Hpps

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 24
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Eitwitten?
« Reactie #2 Gepost op: 13-12-2013 21:47 u »
Nope is nooit een vlies geweest. Snap het niet, smaak is niet slecht wel niet echt vol. Kan ik dit er op een manier uitfilteren?

Offline Peterrr

  • ABV De Bierkaai
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 810
  • Land: nl
  • Cooling is an Art!
Re: Eitwitten?
« Reactie #3 Gepost op: 13-12-2013 21:58 u »
Ik vind de tijd van 4 weken op 22 graden wat vreemd en daarna nog weken eens op 3 graden.
( zelfde vat of fles?)

Wat voor recept ( bier ) is dit, bij mij blijft het nooit zolang op zo`n hoge temperatuur?
Na 3/4 weken zit het bij mij echt wel in de flessen.

Misschien dat de oudgedienden hier het bekend voor komt.

grt Peterr

Offline Hpps

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 24
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Eitwitten?
« Reactie #4 Gepost op: 13-12-2013 22:11 u »
Het is een triple hop. Normaal wou ik het sneller lageren maar de koelkast was nog niet af.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 35.959
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Eitwitten?
« Reactie #5 Gepost op: 14-12-2013 08:48 u »
Zo te zien zitten de witte vlokjes op het bier. Dat duidt op een kaaminfectie. Dat gebeurt vaker wanneer een bier te lang in de nagisting wordt gehouden. Of beter gezegd als het bier in het vat blijft staan als de nagisting (lees vergisting) is beŽindigd.

Zo te zien is dat het begin stadium. Wanneer je het bier nog een paar dagen laat staan zal er een vlies ontstaan waarover Wiliam het ook al over had.

Een bier met een kaaminfectie is nog steeds drinkbaar. Het bier heeft door dergelijke infectie wel een mindere body maar dat heb je zelf ook al ontdekt.


Offline Herman

  • Maischen doe je in een koelbox! (of in een grainfather)
  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 6.843
  • Land: nl
  • www.biergildegroningen.nl
    • Groningsch Bier- en wijnmakersgilde
Re: Eitwitten?
« Reactie #6 Gepost op: 24-12-2013 23:30 u »
Lijkt mij inderdaad ook op beginstadium Kaam. Laatst nog bij een giststarter gehad die even niet gevoed was met vergistbaar medium.

Tags: infectie kaam