Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Pimmels Tripel  (gelezen 1626 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Pimmels

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 460
  • Land: nl
  • kijk ook op www.facebook.com/PimmelsBier
    • Pimmels bier
Pimmels Tripel
« Gepost op: 01-12-2013 17:24 u »
Vandaag een Tripel receptje gemaakt, ik heb nog gekweekte Affligem slurry over van mijn Blond biertje dus daarmee ga ik het vergisten...
Iemand nog commentaar op deze poging? of zou het zo moeten lukken?


 Recept : Pimmels Tripel

 Biertype:    Tripel
 Aantal liters:    14
 Gewenst begin SG:    1080(8,6 Vol% alc.)
 Brouwzaalrendement:    75,0 %
 
 Totaal water:    20,84 liter
 Maischdikte: 3,50 l/kg
 Maischwater: 12,08 liter
 SpoelwaterL:    8,75 liter
 Kooktijd:    75 Min.
 Berekende kleur   : 9 EBC (BrouwVisie)
 Berekende bitterheid:    31 EBU (Glenn Tinseth)

Mout:
 Pilsmout 3 EBC    63,00%    2919 gr    3 EBC
 Tarwemout    17,00%    788 gr    3 EBC
 Kristalsuiker    10,00%    463 gr    0 EBC
 Havervlokken    10,00%    463 gr    4 EBC

Hop:
 Saaz (CZ)    3,00%    50 gr    60 Min.    21 EBU
 Hallertau Hersbrücker    4,00%    22 gr    30 Min.    9 EBU

Kruiden:
 Koriander (gemalen korrels)    1,50 gr    10 Min.
 Sinaasappelschillen    3,00 gr    10 Min.
 
Gist:
Affligem giststarter
 
maischschema:
 1    63°C    40 Min.    3,5 l/kg
 2    73°C    20 Min.    3,5 l/kg
 3    78°C    5 Min.    3,5 l/kg

Tags: