OBBK 2013 D1 Dubbelbock

Gestart door Hoppenbrouwers, 20-10-2013 08:10 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Hoppenbrouwers

Op speciaal verzoek van Jacques, bij dezen mijn winnende recept.

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
KenmerkBL04
Naam receptDoppelbock
Brouwdatum
BiertypeDubbelbock
Volume15,50 l
Begin SG1,079 SG
Berekende kleur (Morey)39 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)37 IBU
Brouwzaalrendement76,0 %
Kooktijd90 min.

Water en brouwzouten
[row]
HoeveelheidIngrediënt
28,93 lWater uit Water13,20 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
3,83 kgMünchenermoutDingemans15 EBC72,1 %
0,96 kgPilsmoutDingemans3 EBC18,0 %
0,53 kgCara 120Dingemans120 EBC9,9 %
0,21 kgBiscuitDingemans50 EBC4,0 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
67,0 °C1 min.60 min.2,9 l/kg
78,0 °C10 min.10 min.2,9 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
35,0 gHallertau Hersbrucker pellets4,1%90 min.22,9 IBU
25,8 gHallertau Hersbrucker pellets4,1%30 min.12,2 IBU
15,5 gHallertau Hersbrucker pellets4,1%5 min.1,9 IBU

Gist
HoeveelheidNaamType
0 pak(ken)Bavarian Lager (2206)ondergist


Jacques


Jelmer P

Hoe kan het dat je 15.5 liter over hoe terwijl je ongeveer 42 liter water gebruikt?

ThomasM

Flink koken en laten verdampen.

Jacques

Citaat van: ThomasM op 23-04-2014  16:29 uFlink koken en laten verdampen.

Het is denk ik handiger als Rick een antwoord geeft...

Hoppenbrouwers

Ik denk dat dat makkelijker te verklaren is doordat mijn BrouwHulp toentertijd een keer gecrasht is en ik veel recepten heb terug moeten zetten. De opgeslagen receptbestanden hadden, zoals veel van mijn recepten voordat ze gemaakt worden, nogal wat aanpassingen ondergaan. Vandaar dat verschillende parameters waaronder de waterhuishouding nog niet helemaal kloppen.
Helaas kan ik het niet meer voor je aanpassen in de originele post vanwege rechten, anders had ik het wel gedaan. Ik heb het originele recept inmiddels weer compleet.

Jacques

Citaat van: Hoppenbrouwers op 24-04-2014  12:35 uHelaas kan ik het niet meer voor je aanpassen in de originele post vanwege rechten, anders had ik het wel gedaan. Ik heb het originele recept inmiddels weer compleet.

Even een mailtje aan een beheerder kan dat probleem oplossen...

pgeenen

Hoi.
Een vraagje over dit recept.
Ik begrijp niet goed met hoeveel liter water je moet beginnen.
En hoeveel spoelwater?

Kan iemand dat even verduidelijken.
Bedankt.
Peter.

Hoppenbrouwers

Als ik mijn rechten om mijn originele post aan te passen krijg is dat zo gebeurt. :)

bierhenkie

Citaat van: Hoppenbrouwers op 02-12-2014  09:49 uAls ik mijn rechten om mijn originele post aan te passen krijg is dat zo gebeurt. :)
Citaat van: Jacques op 24-04-2014  21:36 uEven een mailtje aan een beheerder kan dat probleem oplossen...
Verder is het probleem niet zo groot.
Gewoon de gegevens die je wel weet (mout en hop) invoeren en de software rekent de waterhuishouding wel uit. :brouwen:

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.