Ik gebruik veel 'opa's' mandflessen, omdat die hier in Zweden goed voorradig zijn, voordeel vind ik dat vanwege de smalle hals er al snel een koolzuur deken bovenop ligt en je het waterslot kan horen (erg plezierig bij het lageren).
Ook vind ik glas hygiënisch.
Ik heb vaak een mandfles (of twee) met een experimenteel brouwsel in de keuken staan en ik vind zo'n mandfles toch leuker om naar te kijken dan een plastic emmer, vergeef me ik ben een romanticus.
'Bewezen' brouwsels gaan bij mij in de vergistingskast, in een plastic emmer.
Nadeel van de donkere flessen vind ik dat ik niet zo goed kan inschatten of ze wel schoon genoeg zijn, ook vind ik het prettig even te kijken naar wat er eigenlijk allemaal gebeurd daar in die fles, of er geen vreemde 'beestje' in leven, en dat is ook minder met die donkere flessen.
(maar ik gebruik ze even goed allebei).