OBBK 2013 A3 American Pale Ale

Gestart door De-Geert, 01-10-2013 22:33 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

De-Geert

Met dit bier heb ik de 3e prijs behaald op het OBBK.
Beersmith is niet helemaal compatible met dit forum, maar volgens mij staat het belangrijkste er wel in. Zo niet, dan hoor ik het wel.


BeerSmith 2 Recipe Printout - http://www.beersmith.com
Recipe: #88 Twisted Bitter

Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 22.6 l
Post Boil Volume: 20.8 l
Batch Size (fermenter): 20.0 l   
Start SG: 1.055
Eind SG: 7 Brix (~1.011)
Estimated Color: 13.6 EBC
Estimated IBU: 38.7 IBUs
Est Mash Efficiency: 85 %
Boil Time: 60 Minutes

Ingredients:
------------
Amt                   Name                                                  Type          #        %/IBU         
32.0 l                Ca: 100 mg/L, SO4/Cl 2:1                   Water         1        -             

3.750 kg              Golden Promise (5.0 EBC)                 Grain         2        89.3 %       
0.300 kg              Pale Crystal (60.0 EBC)                     Grain         3        7.1 %         
0.150 kg              Amber/Aroma (50.0 EBC)                   Grain         4        3.6 %         

12 g                  Magnum [14.50 %] - Boil 60.0 min         Hop           5        26.0 IBUs     
20 g                  Pacific Jade [14.50 %] - Boil 15.0 min     Hop           6        12.7 IBUs     

50 g                  Pacifica = Pacific Hallertau [4.90 %] -     Hop           7        0.0 IBUs     
Eerst gekoeld tot <80 graden, dan hop er bij, na 25 minuten verder koelen

1.0 pkg               London Ale III (Wyeast Labs #1318)     Yeast   8        -             
Vergisting op 19 graden. 

15 g                  Mosaic [11.80 %] - Dry Hop 10.0 Days     Hop           10       0.0 IBUs     
Gesplitste batch; 15g Mosaic op 10L bier.


Mash Schedule: 1-staps, spoelen naar 75-80 graden
Total Grain Weight: 4.200 kg
----------------------------
Name              Description                                     Temperature    Step Time     
Maischen          Add 12.00 l of water at 78 C          67.0 C            60 min       

Sparge: Fly sparge with water at 78.0 C untill pre-boil volume
Notes:
------
Juryrapport:
Visuele aspecten:
Koolzuur te weinig, kleur volgens klasse/type, helderheid tweeschijn, schuimkraag grof, inzakkend tot blijvend ringetje. (13/15)

Geur:
Matig fruitig (esters), sterk citrus/grapefruit/sinaasappel, zwak moutig, matig hoppig. (22/25)

Smaak:
Matig fruitig (esters), matig citrus/grapefruit/sinaasappel, zwak moutig, matig hoppig. (21/25)

Basissmaak: volgens type /matig bitter (8/10)
Body: volgens type/ medium vol (4/5)
Mondgevoel: zwak koolzuur, matig samentrekkend (4/5)
Nasmaak: Sterk bitter / hoppig, zwak moutig/zoetig (12/15)
"Mooie American PA, goed dr. hoparoma, proficiat"

Herman

Gefeliciteerd trouwens! Je bent weer regelmatig aan het brouwen?

De-Geert

Dank.
Echt regelmatig niet, maar ik denk dat ik gemiddeld zo'n 1x per 2 maand brouw.

Jules


Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.