Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Aansluiting platenkoeler

Gestart door duonra, 29-09-2013 11:25 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

duonra

Ik lees dat je op de platenkoeler de standaard Gardena (tuinkraan)aansluitingen kunt draaien. Ik vraag me af of dat wel veilig is. De aansluitingen zijn van plastic en het wort is tegen het kookpunt aan. Komen er op deze manier dan geen kankerverwekkende weekmakers in mijn bier terecht?

bierhenkie

Deze moet je aan je wort zijde gebruiken:
en


O.a. bij Hornbach
Ook op ebay, dan heet het quick connect brass hose fitting.

René K

Of het nu goed is voor je gezondheid of niet. Je hebt ook grote kans dat de Gardena koppelingen gaan vervormen door de hoge temperatuur. Ik spreek uit ervaring... Ik zou gaan voor de koppelingen die Bierhenkie voorstelt.

seed7

Aan de waterzijde gewone Gardena's aan het wort zijde gewoon de siliconenslag over de slangpilaar schuiven, je hebt niet eens een slangenklem nodig als je alleen middels zwaartekracht hevelt.

Ingo

duonra

Mijn silicone slang is te smal om direct over de aansluiting te schuiven. Maar het bracht me wel op een idee. Vanmiddag aan het fröbelen geweest.

In het wort kant van de platenkoeler past precies een 12 mm koperen buis. Op de schroefdraad van de platenkoeler een moer van een 15 mm knelkoppeling. Op een buisje (5 cm lang) van 12 mm een klein buisje (2 cm) van 15 mm, 1 cm van het einde, gesoldeerd. Hierna het geheel met de knelring en de moer op de platenkoeler geschroefd. Het andere uiteinde zit, met een knelhoekje, vast aan de javalfilterhevel. Door het zwaartekracht blijft de platenkoeler nu mooi recht naar beneden hangen.

Aan de uitgang van de platenkoeler het zelfde principe. Alleen hieraan zit de silicone slang vast die rechtstreeks in het het gistingsvat loopt.


seed7

Citaat van: duonra op 29-09-2013  23:27 uMijn silicone slang is te smal om direct over de aansluiting te schuiven.

Oeps, ik realiseer me nu dat ik een paar messing slangpilaren op mijn koeler had geschroefd, maar je hebt je oplossing gevonden  :proost:

Ingo

Vergelijkbare Topics (7)

17353

Gestart door John


Reacties: 7
Gelezen: 3489

36867

Reacties: 11
Gelezen: 2045

31917

Gestart door Battum80


Reacties: 12
Gelezen: 2552

11816

Reacties: 40
Gelezen: 14621

8206

Reacties: 23
Gelezen: 9987


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.