Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: OBBK 2013 D3 Weizenbock  (gelezen 5375 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Paide

  • Peels Bierbrouwersgilde
  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 95
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
OBBK 2013 D3 Weizenbock
« Gepost op: 25-09-2013 10:33 u »
Met onderstaand recept haalde ik 87 punten en de 3e plaats op het OBBK 2013 in klasse D.

Opmerkingen van de keurmeester(es) ;):
Heel mooi bier. De bananen/snoepjessmaak komt mooi tot zijn recht.


BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk035
Naam receptWeizenbock
Brouwdatum20-07-2013
BiertypeWeizen(doppel)bock
Volume12.98 l
Begin SG1.072 SG
Eind SG1.020 SG
Schijnbare vergistingsgraad72.2%
Berekende kleur (Morey)49 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)18 IBU
Brouwzaalrendement61.4 %
Kooktijd90 min.


Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediŽnt
15.00 lWater uit Son en Breugel
0.3 gCaCl2
1.5 gCaSO4
10.15 lSpoelwater


Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
76 mg/l6 mg/l12 mg/l209 mg/l10 mg/l56 mg/l


Vergistbare ingrediŽnten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
2.74 kgTarwemout. lichtWeyermann4 EBC53.4 %
1.37 kgMŁnchenermoutDingemans15 EBC26.7 %
0.54 kgPilsmoutDingemans3 EBC10.6 %
0.14 kgCara 45Dingemans45 EBC2.8 %
0.14 kgSpecial BDingemans350 EBC2.8 %
0.14 kgCara 120Dingemans120 EBC2.8 %
0.05 kgChocolademoutDingemans900 EBC1.1 %


Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
67.0 įC2 min.60 min.2.9 l/kg


Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
13.0 gPerlebellen8.9%60 min.17.7 IBU


Overige ingrediŽnten
HoeveelheidNaamTypeGebruik


Gist
HoeveelheidNaamType
0.50 l starterWeihenstephan Weizen (3068)bovengist



Tags: