Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: OBBK 2013 A2 Witbier  (gelezen 7577 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Paide

  • Peels Bierbrouwersgilde
  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 95
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
OBBK 2013 A2 Witbier
« Gepost op: 25-09-2013 10:21 u »
Met onderstaand recept haalde ik 85 punten en de tweede plaats in klasse A.

Opmerkingen van de keurmeester:
Prima witbier. Mooie balans met kruiden en citrus. Proficiat!

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk033
Naam receptBlanche Originale
Brouwdatum29-05-2013
BiertypeWitbier
Volume18.00 l
Begin SG1.048 SG
Berekende kleur (Morey)7 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)15 IBU
Brouwzaalrendement75.0 %
Kooktijd60 min.


Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediŽnt
17.76 lWater uit Son en Breugel
1.0 gCaCl2
2.0 gCaSO4
11.0 mlMelkzuur
1.1 gNaCl
9.13 lSpoelwater


Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
157 mg/l11 mg/l65 mg/l371 mg/l100 mg/l112 mg/l


Vergistbare ingrediŽnten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
2.48 kgPilsmoutDingemans3 EBC63.9 %
0.89 kgTarwevlokkenSupermarkt2 EBC23.0 %
0.40 kgHavervlokkenSupermarkt2 EBC10.2 %
0.10 kgMŁnchenermoutDingemans15 EBC2.6 %


Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Eiwitrust50.0 įC1 min.15 min.2.6 l/kg
Amylaserust68.0 įC1 min.45 min.4.6 l/kg


Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
27.0 gHallertauer Traditionbellen4.0%60 min.14.7 IBU


Overige ingrediŽnten
HoeveelheidNaamTypeGebruik
5.0 gKorianderzaadspecerijkoken
25.0 gSinaasappelschil. bitterspecerijkoken


Gist
HoeveelheidNaamType
0.50 l starterBelgian Witbier (3944)bovengist



Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Henielma

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 5.090
  • Land: nl
  • Eerste glas eigen bier!
    • Henielma
Re: OBBK 2013 A2 Witbier
« Reactie #1 Gepost op: 25-09-2013 18:19 u »
Gefeliciteerd met je prijs. Een mooi recept.

Mag ik vragen waarom je 10 gram lichte tarwemout toevoegt?

Wil je aangeven op welke temperatuur je vergist hebt?

Offline Paide

  • Peels Bierbrouwersgilde
  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 95
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: OBBK 2013 A2 Witbier
« Reactie #2 Gepost op: 26-09-2013 16:31 u »
Gefeliciteerd met je prijs. Een mooi recept.

Mag ik vragen waarom je 10 gram lichte tarwemout toevoegt?

Wil je aangeven op welke temperatuur je vergist hebt?

Dat klopte natuurlijk niet. Ik heb het recept aangepast.
Vergistingstemperatuur was 21 graden.

Offline kevinvds

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 7
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: OBBK 2013 A2 Witbier
« Reactie #3 Gepost op: 08-04-2014 20:25 u »
Hoi,

Ik ben van plan hier een brouwsel van te maken. Ik vroeg me af wanneer je de specerijen hebt toegevoegd. 5 minuten voor einde kooktijd?

Groeten
Kevin

Offline Paide

  • Peels Bierbrouwersgilde
  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 95
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: OBBK 2013 A2 Witbier
« Reactie #4 Gepost op: 09-04-2014 22:42 u »

Hoi,

Ik ben van plan hier een brouwsel van te maken. Ik vroeg me af wanneer je de specerijen hebt toegevoegd. 5 minuten voor einde kooktijd?

Groeten
Kevin
Ja inderdaad, 5 minuten. Veel succes!

Offline tieskewieske

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 14
  • Land: nl
  • Setting the first steps into a world of brewing
Re: OBBK 2013 A2 Witbier
« Reactie #5 Gepost op: 01-07-2018 11:01 u »
Wat was het eind SG?

Tags: