Onderstaand recept van de 2e prijs in Klasse C met 84 punten.
Jury-commentaar: proficiat een mooie Tripel.
Hij mag iets complexer, maar mooi kruidig en moutig.
In de neus een klein beetje muf, stoort niet erg.
Brouwdatum: 15 november 2015.
Recept voor 20 liter.
Brouwzaalrendement: 90%
Start SG 1.081
Eind SG 1.008
Alc.% 9,8%
Kleur 8 EBC
EBU 26
Moutstort:
Pilsmout 4,191 kg
Tarwemout 0,745 kg
Havervlokken 0,375 kg
Kristalsuiker 0,488 kg
Hopgift:
Cascade 5,7% 35 gram 80 minuten
Cascade 5,7% 10 gram 10 minuten
Saaz 2,9% 10 gram 10 minuten
Kruiden:
Koriander 7 gram (vijzel) 10 minuten
maischschema:
63º 10 minuten
70º 60 minuten
78º 5 minuten
Maischwater: 17 liter
Spoelwater: 18 liter
Gist: 2 zakjes Brewferm Blanche vergisting op 21º
Vergisting vertraagde door gebruik oude gist van eind 2014.
1 zakje Safbrew Abaye toegevoegd.
Nagisten op 23º
Lageren op 4º gedurende 10 dagen
Gebotteld met 7gr/ltr suiker en 2 gram CBC-1 bottelgist.