Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Orange le Grand  (gelezen 1378 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Orangeloo

  • Bier & wijngilde Ambrasserie
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 2.549
  • Land: nl
  • De Geuze is het LIVE concert van de bieren.
    • Hobby Brouwerij Orangeloo
Orange le Grand
« Gepost op: 13-09-2013 00:12 u »
Wederom een nieuw receptje,
Een tripel met La chouffe gist:
Iemand tips, verbeterpunten, feed back, of wat anders, ik hoor het graag.  :brouwen:

Basis
OmschrijvingWaarde
Naam receptOrange le Grand
Kenmerknr 063 13/15
Brouwdatum9/14/2013
BiertypeTripel
Aantal liters15
Gewenst begin SG1075 (8.2 Vol% alc.)
Brouwzaalrendement70.2%


Algemeen
OmschrijvingWaarde
Totaal benodigd brouwwater29.4 liter
Maischdikte3.2 l/kg
Maischwater16.8 liter
Spoelwater12.6 liter
Kooktijd90 minuten
Berekende kleur13 EBC (Dan A. Morey)
Berekende bitterheid41 EBU (Glenn Tinseth)


Mout
Moutnaam% StortMassaKleur
Pilsmout 3 EBC52.0 %2.937 kg3 EBC
Tarwemout25.0 %1.412 kg3 EBC
Havervlokken6.0 %0.339 kg4 EBC
Munchenermout 15 EBC10.0 %0.565 kg16 EBC
Rietsuiker7.0 %0.395 kg6 EBC


Hop
Hopnaam% AlfazuurMassaKooktijdBitterheidsaandeel
Fuggle (GB)4.8 %10 gr30 minuten6 EBU
Fuggle (GB)4.8 %10 gr15 minuten4 EBU
Target11.5 %20 gr90 minuten37 EBU


Opmerkingen-


Kruiden
head]Toevoegen[/head]
Naam kruidMassaKooktijd
Korianderzaad3 gr15 Min.
Sinaasappelschillen5 gr15 Min.


Opmerkingen-


Gist
OmschrijvingWaarde
Gistsoort
Gist toegevoegd alsGist slurry
Volume starter1500 ml
Beluchtingstijd24 uur
Temperatuur giststarter20C
Gistvoedinggistvoedingscomplex Wyeast
Hoeveelheid3
Opmerkingen3522 Belgian Ardennes (La Chouffe) gist slurry van Orange MC Loo


Maischschema
Stap nr.TemperatuurRusttijdMaischdikte
162C45 minuten3.2 l/kg
267C15 minuten3.2 l/kg
372C20 minuten3.2 l/kg
478C5 minuten3.2 l/kg



Tags: