Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Aromahop  (gelezen 11183 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline tjleet

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 716
  • Land: be
  • Hobbybrouwen.nl is nog steeds mijn informatiebron
Re: Aromahop
« Reactie #25 Gepost op: 29-08-2013 12:23 u »
en zo werd het een gesprek over gist...


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline patrick1975

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 206
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Aromahop
« Reactie #26 Gepost op: 29-08-2013 12:26 u »
Ik zal de titel ff aanpassen naar aroma gist  ;D

Offline RobinB

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 20.934
  • Land: nl
  • Nooit geschroten is altijd mis!
Re: Aromahop
« Reactie #27 Gepost op: 29-08-2013 18:29 u »
Ja, ergens vind ik dat niet handig van fermentis, ik schat dat de vraag genoeg is? Het zou een korrelvervanger van de W1007 kunnen zijn. Ook die andere ondergister (S189) is mogelijk erg interessant voor hobbybrouwers, hoewel het een vrij neutrale gist schijnt te zijn.

Juist in een tijd waar ook lallemand uitbreidt, zou fermentis zo makkelijk gisten kunnen toevoegen aan hun gamma.

Online seed7

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 5.319
  • Land: nl
    • Moaneschien
Re: Usenet [was Aromahop]
« Reactie #28 Gepost op: 29-08-2013 22:55 u »
Ik zal de titel ff aanpassen naar aroma gist  ;D

Vroegah, heel lang geleden voordat USENET alleen maar over warez en 'koud vlees' ging, was daar een nieuwsgroep voor systeembeheerders. In die nieuwsgroep was maar een enkele heel erg lange draad. Als een discussie off-topic ging veranderde je gewoon zelf de titel en creeerde een zijtak, zoals ik in deze post ook heb gedaan, ben benieuwd of en hoe dat werkt.

Ingo

Offline patrick1975

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 206
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Aromahop
« Reactie #29 Gepost op: 31-08-2013 13:35 u »
Vandaag gemeten nadat het waterslot bijna geen activiteit meer vertoonde.
Perfect op 1012 vanaf 1045.
Bier gebotteld en nu weg gezet op 21 graden.
En niet geheel onbelangrijk de smaak geproefd en wat een verschil maakt het koele vergisten.
Echt een hele fijne smaak van de Cascade en kort daarna de bitter toon van de magnum hop.
Wat mij ook nog opvalt is dat de hoeveelheid dode gist cellen op de bodem van het gistvat veel minder is dan bij een warmere vergissing.

Offline tjleet

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 716
  • Land: be
  • Hobbybrouwen.nl is nog steeds mijn informatiebron
Re: Aromahop
« Reactie #30 Gepost op: 31-08-2013 14:00 u »
Wat mij ook nog opvalt is dat de hoeveelheid dode gist cellen op de bodem van het gistvat veel minder is dan bij een warmere vergissing.
Hoe weet je dat ze dood zijn en niet gewoon bezonken?

Offline patrick1975

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 206
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Aromahop
« Reactie #31 Gepost op: 31-08-2013 14:54 u »
Ik heb ze geroepen maar ze riepen niets terug  :-\

Offline tjleet

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 716
  • Land: be
  • Hobbybrouwen.nl is nog steeds mijn informatiebron
Re: Aromahop
« Reactie #32 Gepost op: 31-08-2013 16:38 u »
Misschien wel, maar hoor je het niet. Of andersom.
Maar mag ik, gezien je opmerking (al dan niet grappig bedoeld), concluderen dat je het niet weet?
Bezonken gist is niet meteen dood.

Offline patrick1975

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 206
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Aromahop
« Reactie #33 Gepost op: 31-08-2013 17:33 u »
De opmerking was inderdaad grappig bedoeld.
Ik heb het inderdaad verkeerd opgeschreven.
Wat ik er mee wil zeggen is dat de hoeveelheid slury op de bodem minder is.
Dood zullen ze zeker niet allemaal zijn anders zou je geen gist kunnen op kweken uit die drap.
Bedankt voor de correctie  :duimop:

Offline RobinB

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 20.934
  • Land: nl
  • Nooit geschroten is altijd mis!
Re: Aromahop
« Reactie #34 Gepost op: 31-08-2013 22:16 u »
Doorgaans leeft de meerderheid nog inderdaad. :)

Online Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 39.193
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Aromahop
« Reactie #35 Gepost op: 01-09-2013 22:13 u »
Dood zullen ze zeker niet allemaal zijn anders zou je geen gist kunnen op kweken uit die drap.

Klopt, maar je hebt niet zo veel cellen nodig om op te kweken.

Als alle suikers vergist zijn heeft de gist geen voedingstoffen meer en gaan er steeds meer cellen dood. Hoe snel dat gaat is afhankelijk van een aantal factoren waaronder het gistras en de temperatuur waarbij de gist bewaard wordt.


Offline patrick1975

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 206
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Aromahop
« Reactie #36 Gepost op: 07-09-2013 20:29 u »
Zojuist geproefd na 1 week hergisting bij 24 graden.
Perfecte hoeveelheid koolzuur en schuim en wat een smaak echt een verschil met te warm vergist bier.
Vrienden laten proeven en kreeg de vraag hoe snel in nog 20 liter kan brouwen  :proost:

Offline patrick1975

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 206
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Aromahop
« Reactie #37 Gepost op: 12-09-2013 20:54 u »
Het bier heeft nu 1 week koel gestaan bij 10 graden en wat heeft dat wonderen gedaan zeg.
De smaak komt nu nog beter tot zijn recht.
Ook is de schuimkraag erg mooi geworden.
Beste investering ooit die omgebouwde koelkast.

Tags: