Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Voorstellen: Redmar  (gelezen 887 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Redmar

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 4
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Voorstellen: Redmar
« Gepost op: 30-08-2013 09:48 u »
Hallo allemaal,

Ik heb (nog) weinig bierbrouw ervaring maar vind het wel leuk om te doen.

Tijdens een reis naar AustraliŽ ontdekte dat relatief veel mensen daar zelfbierbrouwen met behulp van blikken siroop.

Bij wijze van souvenir heb ik een blik Coopers Australien pale ale meegenomen en ben thuis aan de slag gegaan.

Inmiddels heb ik 5 blikken versleten en denk dat het tijd is voor het echte werk!

Ben nu bezig om met behulp van dit forum uit te zoeken hoe en wat precies.

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline stefanvdwoning

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 18
  • Land: de
  • Passie voor bier!
Re: Voorstellen: Redmar
« Reactie #1 Gepost op: 30-08-2013 10:03 u »
Succes!
Welke blikken heb je gehad?
En met welk resultaat?

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 33.624
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Voorstellen: Redmar
« Reactie #2 Gepost op: 30-08-2013 10:04 u »
Welkom Redmar.

Brouwen met mout is zo veel leuker van brouwen met moutsiroop of moutpoeder.
Veel plezier bij je ontdekkingstocht.

Offline Redmar

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 4
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Voorstellen: Redmar
« Reactie #3 Gepost op: 30-08-2013 11:04 u »
Succes!
Welke blikken heb je gehad?
En met welk resultaat?

Hoi Stefan,

Ik heb later in nl weer coopers AustraliŽn pale ale gekocht welke ik met een mengseltje van moutextract, glucose en rietsuiker heb gebrouwen.

Daarvoor een blik Coopers stout (welke ik met donker moutextract heb gebrouwen).
Daarvoor Edme weizen bier (met tarwemout en champagnegist gebrouwen) en Coopers lager (met moutextract
 en glucose gebrouwen)

Allemaal best goed te drinken, vooral de weizen en de 2e keer Aus P.A. is lekker :biersmile:

Tags: