Hoelang moet de PREARIS QUADRUPEL gisten?

Gestart door ledoomi, 02-04-2015 08:51 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

ledoomi

Hoi bierbrouwers,

Ik ben sinds een maand voor het eerst bier beginnen te brouwen samen met een vriend.
Nu hebben we een week geleden alles gekookt etc volgens het recept.
De gisting is ook netjes opgang gekomen alleen nu vraag ik me af hoelang moet ik het laten gisten?

Ik weet wel dat ik voor dat ik het ga bottelen nog eens 8 gram suiker moet toevoegen per liter.
Ik heb het internet afgespeurd maar kan er niets over vinden.

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

bert braadslee

Beste ledoomi,

Welkom op het forum.
In de rechter bovenhoek van deze website staat een zoekbalkje, er is hierover op het forum al heel veel geschreven.
 :biersmile:

In hoofdlijnen :
Als je waterslot stopt met hevig bubbelen is je hoofdgisting klaar, je kan nu naar keuze hevelen naar een ander vat.
Als je waterslot stil valt is het nagisten klaar.
Indien je geen stilgevallen vergisting hebt gehad (sg meten) kan je nu suiker toevoegen en gaan bottelen.

De hoofdgisting duurt afhankelijk van de temperatuur een paar dagen tot een week ongeveer.
Nagisten kan wat langer duren, wel is het belangrijk om alles goed uitgegist te hebben voordat je het in de flessen steekt anders maak je bierbommetjes.
 :brouwen:

dutch food geek

Laten gisten totdat ie klaar is. Dat is eigenlijk het enig mogelijke antwoord.
Wat Bert ook al zegt... Wachten tot het waterslot stil valt dan SG meten. Als het SG 2 dagen achter elkaar niet daalt en hij zit waar je hem ongeveer verwacht, dan is ie klaar.
Dus bottelen.


:brouwen: DFG

ledoomi

Super bedankt voor jullie snelle reactie!
 :groots:

ik ga het in de gaten houden.. :D

Gerb

Ik ben wel benieuwd naar het recept. Zou je dat kunnen posten? Vooral de begindichtheid en de hoeveelheid gist zijn belangrijk om in te schatten hoe lang de vergisting duurt.

Ben je in de mogelijkheid om de dichtheid van het bier te meten? Meet dan over een paar dagen.

ledoomi

Citaat van: Gerb op 02-04-2015  10:28 uIk ben wel benieuwd naar het recept. Zou je dat kunnen posten? Vooral de begindichtheid en de hoeveelheid gist zijn belangrijk om in te schatten hoe lang de vergisting duurt.

Ben je in de mogelijkheid om de dichtheid van het bier te meten? Meet dan over een paar dagen.

Hoi Gerb,
We hebben het vorige week gebrouwen.
De dichting was toen 1095 en we moesten 1099 hebben dus we zaten in de buurt.
Ik zal straks nog eens meten.

Ik heb een pakket gekocht bij Brouwland. https://www.Brouwland.com/nl/onze-producten/brouwpakketten/Brewferm-moutpakketten/d/moutpakket-Brewferm-prearis-quadrupel-vr-20-ltr

hobbybob

1 zakje gist? Voor 20 liter a SG 1095 dat is te weinig gist (tenzij het minimaal 20 g was).

ledoomi

Citaat van: hobbybob op 02-04-2015  13:53 u1 zakje gist? Voor 20 liter a SG 1095 dat is te weinig gist (tenzij het minimaal 20 g was).
Nee 2 zakjes

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.