Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Jopen Hoppenbier  (gelezen 9358 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Thamerdal

  • ABV De Bierkaai
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 954
  • Land: nl
  • Zo kan 't ook
    • Thamersch
Re: Jopen Hoppenbier
« Reactie #25 Gepost op: 31-05-2016 12:59 u »
Ik heb het recept afgelopen vrijdag gebrouwen. 20liter staat nu te vergisten. Het SG blijft sinds twee dagen hangen op 1020. Ik heb de gekoelde wort belucht en 2 zakjes gist gebruikt. Danstar Nottingham van lallemand (11 gram per stuk). Heeft iemand advies wat te doen?
Op welke temperatuur heb je je bier staan? Misschien je vat even walsen en een graadje erbij? Dat werkt meestal wel.

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Tjardo

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 557
  • Land: nl
  • Proost!
Re: Jopen Hoppenbier
« Reactie #26 Gepost op: 31-05-2016 13:00 u »
Vreemd, aan de hoeveelheid gist zal het niet liggen, ik zou het vat voorzichtig zwenken en daarna een paar graden hoger weer wegzetten

Offline tjeerdmeima

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 14
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Jopen Hoppenbier
« Reactie #27 Gepost op: 31-05-2016 13:04 u »
20,5 graad, ik ga het vat even zwenken. Temperatuur nog hoger?

Offline Thamerdal

  • ABV De Bierkaai
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 954
  • Land: nl
  • Zo kan 't ook
    • Thamersch
Re: Jopen Hoppenbier
« Reactie #28 Gepost op: 31-05-2016 13:06 u »
20,5 graad, ik ga het vat even zwenken. Temperatuur nog hoger?
zwenken en naar 21 zou ik doen.

Offline tjeerdmeima

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 14
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Jopen Hoppenbier
« Reactie #29 Gepost op: 31-05-2016 20:32 u »
Gedaan, bedankt voor de tip!

Offline Markiej87

  • ABV De Bierkaai
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.538
  • Land: nl
  • HenkeBier!
    • HenkeBier
Re: Jopen Hoppenbier
« Reactie #30 Gepost op: 01-06-2016 19:09 u »
Desnoods naar 23/24 of zo

Offline tjeerdmeima

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 14
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Jopen Hoppenbier
« Reactie #31 Gepost op: 07-06-2016 18:50 u »
SG is gezakt naar 1016. Heb het overgeheveld naar een ander vat en deze staat nu te lageren op 10 graden, inclusief koudhop. Wat mij opviel bij het overhevelen was de enorme gistkoek onderin het vat. Deze hield ongeveer twee liter vocht vast. Ik heb nog maar 18 liter over. Betekent dit iets, of is dit normaal voor Nottingham gist?

Offline Thamerdal

  • ABV De Bierkaai
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 954
  • Land: nl
  • Zo kan 't ook
    • Thamersch
Re: Jopen Hoppenbier
« Reactie #32 Gepost op: 07-06-2016 21:27 u »
SG is gezakt naar 1016. Heb het overgeheveld naar een ander vat en deze staat nu te lageren op 10 graden, inclusief koudhop. Wat mij opviel bij het overhevelen was de enorme gistkoek onderin het vat. Deze hield ongeveer twee liter vocht vast. Ik heb nog maar 18 liter over. Betekent dit iets, of is dit normaal voor Nottingham gist?
Dat is niet abnormaal hoor.

Tags: