Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Orange black II  (gelezen 1566 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Orangeloo

  • Bier & wijngilde Ambrasserie
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 2.549
  • Land: nl
  • De Geuze is het LIVE concert van de bieren.
    • Hobby Brouwerij Orangeloo
Orange black II
« Gepost op: 03-07-2013 23:41 u »
Morgen mijn 60ste brouwdag.  :brouwen:
Een Rochefort 10 achtige Quadrupel. Op het ONK niet zo geliefd maar ik vind um heerlijk  ^-^
Mijn recept toch iets aangepast. Iets minder bitter en iets donkerder. en maischschema iets droger gemaakt.
Verder wil ik niet te hoog in temperatuur gaan vergisten. De vorige keer waren en wel wat veel bananen  :nut:

Basis
OmschrijvingWaarde
Naam receptOrange Black II
Kenmerknr 060 13/12
Brouwdatum7/4/2013
BiertypeQuadrupel
Aantal liters15
Gewenst begin SG1095 (9.8 Vol% alc.)
Brouwzaalrendement70.0%


Algemeen
OmschrijvingWaarde
Totaal benodigd brouwwater29.9 liter
Maischdikte3.0 l/kg
Maischwater17.2 liter
Spoelwater12.7 liter
Kooktijd90 minuten
Berekende kleur56 EBC (Dan A. Morey)
Berekende bitterheid30 EBU (Glenn Tinseth)


Mout
Moutnaam% StortMassaKleur
Pilsmout 3 EBC54.5 %3.679 kg3 EBC
Munchenermout 15 EBC15.0 %1.013 kg16 EBC
Crystal malt11.0 %0.743 kg120 EBC
Special B4.0 %0.270 kg391 EBC
Chocolademout (ontbitterd)0.5 %0.034 kg800 EBC
Kristalsuiker15.0 %1.013 kg0 EBC


Hop
Hopnaam% AlfazuurMassaKooktijdBitterheidsaandeel
Target11.5 %15 gr90 minuten27 EBU
Styrian Golding3.1 %15 gr15 minuten3 EBU
Hallertau Hersbrücker2.9 %15 gr15 minuten3 EBU


Opmerkingen-


Kruiden
head]Toevoegen[/head]
Naam kruidMassaKooktijd
Korianderzaad2 gr15 Min.


Opmerkingen-


Gist
OmschrijvingWaarde
Gistsoort
Gist toegevoegd alsGist slurry
Volume starter2000 ml
Beluchtingstijd24 uur
Temperatuur giststarter20°C
GistvoedingWyeast gistvoedingscomplex
Hoeveelheid3 gram
OpmerkingenStarter gemaakt van 2 liter  met SG van 1050
1762 Belgian Abbey II Slurry van Orange Black 8-3-2012


Maischschema
Stap nr.TemperatuurRusttijdMaischdikte
162°C45 minuten3.0 l/kg
272°C20 minuten3.0 l/kg
378°C5 minuten3.0 l/kg


Opmerkingen



Tags: