ONK2013 B2 American Amber-Red

Gestart door NewLine, 05-06-2013 10:25 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

NewLine

Met dit recept haalde ik een 2e plaats en 89 punten op het ONK 2013 in klasse B:

Algemeen:
Gegevenwaarde
ReceptnaamAmAmAl
Gewenst begin SG / Pt1.055 / 13.6
Gewenste bitterheid [IBU]40
Berekende kleur [EBC]22
Maisch efficiency78
Kooktijd75

Volumes:
Gegevenwaarde
Maischwater [l]24
Spoelwater [l]4.2
Verdamping koken [l/hr]1.7
Eindvolume in ketel [l]20.4

Mouten en suikers:
Naamgram% stortEBC
Palemout 7453489.88
Munich mout 152635.216
Amber 150 (Aroma)2525150

Hop:
Naamgram% stort% alphakooktijd [min]Type
Spalt Select556.675bellen
NothernBrewer111010.450bellen
Spalt Select11106.650bellen
NothernBrewer111010.415bellen
Cascade16157.715bellen
Spalt Select16156.615bellen
Cascade21207.70bellen
Spalt Select16156.60bellen

maischschema:
RusttijdTempBeschrijving
055Inmaisch Temperatuur
5050probleem na inmaisch: geschatte duur afkoelen 55 --> 46
80681stap
278uit

Gist:
US-05

Andere toevoegingen:
oranjeschil bitter curacao: 4g  15 min koken

Opmerkingen:
vergisten bij 19C

voor koken: 24.2liter @ 12.9Pl @ 78=c : rend = 82%

Probleem na het inmaischen waardoor ik het proces heb moeten stoppen, alle mout een paar keer is omgeschept en afgekoeld tot 46C

-----------------------------------

brouwdag: 3nov 2012

gebotteld 25 nov - 3. a 3.5 pl

Meer info over wat er was misgegaan vind je hier

RobinB

Interessant, Curaçao schil in een american amber. :)
Was je niet zeker van voldoende citrus uit de hop?

Jacques

Citaat van: RobinB op 05-06-2013  20:09 uInteressant, Curaçao schil in een american amber. :)
Was je niet zeker van voldoende citrus uit de hop?

Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Iets out of the box doen kan goed uitvallen.

RobinB

Ik oordeel dan ook niet, maar stel gewoon een vraag. :)

NewLine

De bedoeling was inderdaad het citrus karakter wat te verhogen.

RobinB

Had je geen andere Amerikaanse hoppen in huis?

Jacques

Citaat van: RobinB op 06-06-2013  23:28 uHad je geen andere Amerikaanse hoppen in huis?

Zoals ik al schreef: er zijn meerdere wegen naar Rome!

RobinB

De vraag was niet aan jou gericht, Jacques...

De-Geert

Het grote voordeel van dit soort keuringen is dat het bier beoordeeld wordt, en niet het recept.

Overigens hebben citrusschillen zich al eerder bewezen in amerikaanse bierstijlen, goede keuze!
http://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,21034.msg314896.html#msg314896


RobinB

Ik vroeg me gewoon af wat de beweegredenen van newline waren. Dat vind ik nl. interessant. :)
Citaat van: De-Geert op 09-06-2013  14:12 uOverigens hebben citrusschillen zich al eerder bewezen in amerikaanse bierstijlen, goede keuze!
http://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,21034.msg314896.html#msg314896
Goed gevonden!
Wel is de citrus van schil uiteraard anders dan van hop. :)

NewLine

Ik heb daar eigenlijk niet al teveel over nagedacht. Was gewoon een experimentje...

RobinB


Jacques

Citaat van: RobinB op 09-06-2013  00:05 uDe vraag was niet aan jou gericht, Jacques...

Klopt. Maar dat neemt niet weg dat je langs diverse wegen je doel kunt bereiken. Dat hoeft niet altijd de weg te zijn die voor jou voor de hand ligt.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.