Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.
Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com
0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.
Jaques,Wat mij wel interessant lijkt om te weten is; welke aanpassingen zijn er door Brand uiteindelijk aan het recept en het proces gedaan? Mag dat gepubliceerd worden?
Beste Jacques,Aangezien we de Brand Zwaar Blond een erg lekker biertje vinden lijkt het ons leuk jouw originele recept na te brouwen.Ik zag dat je voor 33 liter wort ruim 52 liter maischwater hebt gebruikt en geen spoelwater. Ik zou graag minimaal dezelfde hoeveelheid brouwen maar ik kan met max. 35 liter maischwater beginnen (beperking maischketel). Zou het voor het resultaat veel uitmaken als ik met bijv. 35 liter maischwater start en 17 liter spoel?
ik zit nog met één open vraag. Het koudhoppen waar we het eerder over hebben gehad, hoe ziet het koud-hop-proces eruit?
Jacques,Ik wil hem gaan brouwen, die blozende blonde van je. Briljant bier als aperitief als je het mij vraagt. Heb je wellicht na een jaar tijd nog tips mbt de hopstort? Willen we alle hopsoorten in deze volgorde storten of is er nog voortschrijdend inzicht gekomen in wat echt relevant is en wat misschien iets minder? Ik heb alle hoppen in huis, daar ligt het niet aan hoor. Ben gewoon benieuwd of je inmiddels dingen anders zou doen. Rien
IK zou deze eens heel graag brouwen. Het recept, van hoeveel brouwzaalrendement wordt er uitgegaan?
Nee, waarom zou ik veranderingen aanbrengen bij een bier dat commercieel een groot succes is?