Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Gisting  (gelezen 13650 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline RobinB

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 20.934
  • Land: nl
  • Nooit geschroten is altijd mis!
Re: Gisting
« Reactie #50 Gepost op: 17-05-2013 22:51 u »
Zeker als het gaat om schuimhoudbaar, maar ook qua smaak, heeft het overhevelen voordelen.
Zolang je vergisting binnen 2-3 weken voltooid is, ga je dat niet merken. Zeker niet qua smaak.


Citaat
Het is lastig. Er zijn zo veel factoren om in de gaten te houden.
Ja, maar je moet niet overal te/even zwaar aan tillen. Met een beetje boeren gezond verstand kom je het verst.


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 34.208
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Gisting
« Reactie #51 Gepost op: 18-05-2013 14:42 u »
Zolang je vergisting binnen 2-3 weken voltooid is, ga je dat niet merken. Zeker niet qua smaak.

Het is zeker zaak om de gist niet te lang op de gist te laten staan. 2 tot 3 weken kan inderdaad niet zo veel kwaad als het om de smaak gaat. Veel langer kun je beter mijden. Voorkomen is beter. Genezen gaat niet...

Tags: vergisting