Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: 1e prijs Bierfestival Groningen Weizen  (gelezen 5217 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Herman

  • Maischen doe je in een koelbox! (of in een grainfather)
  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 6.811
  • Land: nl
  • www.biergildegroningen.nl
    • Groningsch Bier- en wijnmakersgilde
1e prijs Bierfestival Groningen Weizen
« Gepost op: 11-05-2013 17:17 u »
Bijgaand mijn winnende recept. Evt. discussie kan bij de info over de brouwdag op Texel

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk172WEIZ
Naam receptBorgerder Weizen
Brouwdatum21-03-2013
BiertypeWeizen
Volume16,00 l
Begin SG1,046 SG
Berekende kleur (Morey)7 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)10 IBU
Brouwzaalrendement80,0 %
Kooktijd90 min.


Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediėnt
16,39 lWater uit Water
8,13spoelwater


Vergistbare ingrediėnten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
1,57 kgTarwemout. lichtWeyermann4 EBC51,1 %
1,50 kgPilsmoutWeyermann3 EBC48,9 %


Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
40,0 °C1 min.10 min.2,4 l/kg
67,0 °C15 min.60 min.5,3 l/kg
78,0 °C10 min.5 min.5,3 l/kg


Hop
HoeveelheidNaam% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
15,0 gHallertauer Tradition4,0 %90 min.10,3 IBU


Gist
HoeveelheidNaamtype
1,00 l starterWeihenstephan Weizen(3068)bovengist


Vergisting
KenmerkWaarde
Starttemp. vergisting18,0 °C
Max. temp. hoofdvergisting19,0 °C
Eind temp. hoofdvergisting19,0 °C
Eind SG hoofdvergisting1,009 SG
Temp. nagisting18,0 °C
Botteldatum03-04-2013
Alcoholgehalte4,8 vol.%



Tags: