Waar brouw jij?

Gestart door casa di kuki, 10-05-2013 09:23 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

In welke ruimte brouw je?

in de keuken
197 (45.9%)
in een andere ruimte in huis
79 (18.4%)
in een schuurtje buiten
102 (23.8%)
bij een vereniging
0 (0%)
anders
51 (11.9%)

Totaal aantal stemmen: 429

Mark GA

Citaat van: Broeky op 09-11-2018  23:56 uBij de verbouwing van ons huis heb ik tijdens het ontwerpen en tekenen 'even' een kamertje apart getekend. Dit is nu mijn brouwkamer. Op papier een slaapkamer, maar uitstekend geschikt om te brouwen. Het voordeel is een toch ruime kamer van zo'n 8 m2 voor mijn hobby met erg veel ventilatie mogelijkheden en daglicht, het nadeel is geen betonnen vloer met afvoeren erin. Dus vrij zorgvuldig werken om gesmeer te voorkomen.  :proost:


Kweenie waarom maar je afbeelding doet het niet.
https://afbeelding.im/RsN19SUa geen idee wat afbeelding-punt-im voor host is ook?

Mark GA


Volgende keer even rechtermuisknop op de foto en dan eigenschappen selecteren... dit is namelijk de direct link:
https://static.afbeeldinguploaden.nl/1811/492471/RsN19SUa.jpgJe probeerde een webpagina als plaatje weer te geven. Misschien dat het zonder de image tags wel werkt...
https://afbeelding.im/RsN19SUa

Broeky

Bedankt Mark!  :D Ik zat er al mee te worstelen. Dit ga ik onthouden. Ik heb mijn oorspronkelijke tekst aangepast en daar staat nu inderdaad ook de foto.  :proost:

Guppie

Citaat van: Heisenberg op 12-11-2018  08:38 uHet koelen gaat daar wel sneller wed ik, toch?  ;)
Als het erg koud wordt: Jägermeister erbij, blijf je lekker warm.

De bier hobby wordt geaccepteerd, maar als al Jägermeister bij het brouwen nodig heb dan zal ze het minder leuk gaan vinden ;-)

Binnenkort gaan we toch de keuken proberen als de Easybrew 30 in huis is, vlak naast het fornuis, met wat mazzel trek de afzuig dan toch nog veel damp en luchtjes mee, mijn wederhelft vind de heerlijke luchten van brouwen wel even leuk maar niet als het constant in huis hangt.

Mark GA

Dat was voor mij reden om ergens een ruimte te huren

Broeky

Dat staat nog op mijn lijstje.. Of de mogelijkheid voor een schuur creëren, of een ruimte huren. Wie weet wanneer. Dat het er een stuk comfortabeler en beter van wordt ben ik van overtuigd.  8)

MikeG

Citaat van: Mark GA op 13-11-2018  05:06 uDat was voor mij reden om ergens een ruimte te huren

Lijkt mij ook ideaal maar gaat mij net iets te ver voor een hobby als bierbrouwen. Krijg ik er thuis ook niet door vrees ik ;-) Kost al snel een paar duiten lijkt me

MikeG

Citaat van: Heisenberg op 12-11-2018  08:38 uAls het erg koud wordt: Jägermeister erbij, blijf je lekker warm.

Of heeeeeeel veel bier!!!  :lol:

joenedu

Als we buiten brouwen onder de overkapping en het wordt koud, dan zet ik er lekker een houtkacheltje bij. Gezelligheid en warmte.

jackodb

Zolang ik nog met gewone pannen werk ben ik min of meer gebonden aan het keukenfornuis. En op dat moment is dan ook de hele keuken 'van mij'.

Maar nadat alle spullen weer schoongemaakt zijn, is er geen spoor meer van te vinden. Alleen de geur blijft nog even hangen :)

Guppie

Momenteel brouw ik op de veranda van het tuinhuisje buiten, het is mooi weer en buiten vind ik het prettigst ivm dampen en luchtjes, de buurtkatten vinden het ook erg interessant heb ik al gemerkt.

j.heesters3

Ik brouw in mijn tuinhuis achter in de tuin. Stroom is voorradig en koelwater via een grondpomp. Bij mooi weer onder de overkapping van dit tuinhuis. Vloer is betegeld dus makkelijk schoonhouden.

Jos

Yoran

Brouwen doe ik al vanaf mijn start gewoon in de keuken (wat tevens mijn woonkamer is). Raam flink open tegen de dampen en dan is het goed uit te houden. Zou graag buiten onder een overkapping mijn gang willen gaan maar helaas geen stroom, water of overkapping. Wie weet in de toekomst

remolen

Bijkeuken speciaal voor brouwen ingericht.


Langewieger

Zelf brouw ik in de keuken, gebruik de studeerkamer als gistruimte en de kelderkast als opslagruimte. Gebottelde flesjes zet ik in de kelder kast de eerste 8 weken, daarna in de schuur. Alleen wanneer het te koud wordt buiten zet ik ze binnen

Langewieger

Kwam deze tegen op instagram: toch wel de ultieme brouw(men)cave ?




MikeG

Citaat van: Langewieger op 22-11-2018  15:02 uKwam deze tegen op instagram: toch wel de ultieme brouw(men)cave ?



Ik ben jaloers!! Maar ben toch ook wel blij met mijn mancave :D

TimW

Citaat van: MikeG op 22-11-2018  16:24 uIk ben jaloers!! Maar ben toch ook wel blij met mijn mancave :D

Ik ben ook jaloers. Mooie apparatuur ook.

Mark GA

Doet me toch een beetje denken aan mijn hol:

Langewieger

Citaat van: Mark GA op 22-11-2018  18:07 uDoet me toch een beetje denken aan mijn hol:


Gaaf

BrouwMark

Citaat van: Langewieger op 22-11-2018  14:50 u(...) de eerste 8 weken (...)

Da's knap! Na de eerste 8 weken begin ik al na te denken of ik er echt nog een deel van moet bewaren 😁

MikeG

Citaat van: Mark GA op 22-11-2018  18:07 uDoet me toch een beetje denken aan mijn hol:


Ziet er inderdaad ook gaaf uit!! Mooie ruimte

MikeG

Citaat van: BrouwMark op 22-11-2018  22:21 uDa's knap! Na de eerste 8 weken begin ik al na te denken of ik er echt nog een deel van moet bewaren 😁

Na 8 weken pas? ??? 😂😂😂

Langewieger

Citaat van: MikeG op 23-11-2018  08:41 uNa 8 weken pas? ??? 😂😂😂

Haha, tussentijds wel even testen  ;)

Charl

Schroten, maischen, uitfilteren, spoelen, koken, hopgift, koelen allemaal in de keuken. Vrouwlief vindt het niet erg. Ze vind het alleen minder aangenaam ruiken op het moment dat de hop bij mijn brouwsel toegevoegd wordt. Alles gebeurt in de keuken tot het moment dat het gist toegevoegd is. Dan gaat mijn 12 liter emmertje in een kunststof wasmand in de woonkamer. Vergisten in de woonkamer, achter de bank. Als het vergisten klaar is, alles terug naar de keuken en bottelen. Hergisten gebeurt ook weer in de woonkamer waar ik de flesjes in dezelfde wasmand zet. Na het hergisten gaat alles een onverwarmde schuur in. Van daaruit een paar dagen in een koelkast voordat ik er van ga genieten. Genieten doe ik overal waar het maar kan.... in de wintermaanden lekker in mijn woonkamer op de bank, in de zomer lekker achter het huis eventueel onder de zonwering. Ik geniet zowel met als zonder vrienden.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.