Waar brouw jij?

Gestart door casa di kuki, 10-05-2013 09:23 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

In welke ruimte brouw je?

in de keuken
197 (45.9%)
in een andere ruimte in huis
79 (18.4%)
in een schuurtje buiten
102 (23.8%)
bij een vereniging
0 (0%)
anders
51 (11.9%)

Totaal aantal stemmen: 429

casa di kuki

Ik ben benieuwd welke ruimte jullie gebruiken om te brouwen. Zelf brouw ik in de keuken, gebruik de studeerkamer als gistruimte en de zolder als opslagruimte. Eenmaal gebottelde flesjes zet ik in de schuur buiten.

Dank voor het stemmen!

tjleet

Gewoon in de keuken, al wil ik van de zomer wel weer buiten brouwen. Vorig jaar volledig verbrand :D maar het was het waard.

John

Garage omgebouwd tot brouwerij. Mag echt geen garage of schuur meer heten! :police:

casa di kuki

Citaat van: tjleet op 10-05-2013  09:34 uGewoon in de keuken, al wil ik van de zomer wel weer buiten brouwen. Vorig jaar volledig verbrand :D maar het was het waard.
Ben je niet bang voor infecties dan? Van je bier wel te verstaan  ^-^
(Zelf ook overwogen te doen, buiten brouwen, maar nog niet geprobeerd...)

casa di kuki

Citaat van: John op 10-05-2013  09:37 uGarage omgebouwd tot brouwerij. Mag echt geen garage of schuur meer heten! :police:
Ideaal! Veel moeten investeren of viel het mee?

John

Durf geen nacalculatie te maken...  :huilen:

Adbrouwt

Op zolder. Ik heb daar een water aan en afvoer van de wasmachine :brouwen:


casa di kuki

Citaat van: Adbrouwt op 10-05-2013  10:41 uOp zolder. Ik heb daar een water aan en afvoer van de wasmachine :brouwen:


Wow, prachtig! Alles bij de hand zo te zien  :brouwen:

ray71

Ben pas vanaf begin dit jaar begonnen en brouw tot op heden in de keuken.
De rest gebeurt in de kelder. In de toekomst wil ik daar wel een keuken plaatsen en daar ook het brouwproces uitvoeren. (heb ik ook een "eigen" plekje.)

Leuke poll!

RobinB

Jammer dat er niet 2 opties gegeven kunnen worden. mijn braumeister staat nl in de badkamer en als ik met mijn pannen brouw is dat in de keuken... :)

Gebruik nu primair mijn braumeister, dus heb die voor de poll gebruikt.

McMelloW

In de keuken. Gebruik een kamertje voor de vergistings koelkast en als opslag van alle spulletjes.
Dit geeft wel wat gesjouw van het kamertje naar de keuken en weer terug.

hansm

Ik brouw in de brouwruimte. Dat was vroeger de logeerkamer ;)
Maar eigenlijk heb ik zo'n beetje het halve huis in gebruik als ik brouw. Vandaar de naam van de brouwerij ;D

koffie

In de schuur :)
Dinsdag kan ik voor een paar eigen brouw biertjes een afzuigkap ophalen :)

De brouwplek


Entertainment tijdens het brouwen:

heijligers

Gewoon in de keuken op het gasfornuis. 3,# kW wokbrander.

orangeloo

In mijn garage tussen de oldtimers  ^-^
Op de foto mijn traditionele brouwinstallatie, die in een hand omdraai om te bouwen is naar een HERMS,
tussen een MGB '69 in restauratie en een DAF 66 '75

Woozl

Met een elektrisch weckketeltje op het aanrechtblad onder de afzuigkap.
Vergisten in de gistkast (in schuurtje), of in de woonkamer als het een beetje druk is in de gistkast.
Hergisten op zolder (tevens voorraad)

Marcel R

Ik brouw in de voormalige badkamer op de begane grond. Lekker alles betegeld, warm en koud water en afvoer.
Kan daar alles opbergen / laten staan.
Noem het dan ook mijn brouwerij.  :biersmile:

Henielma

Ik heb een soort van tweede keukentje gemaakt op de eerste verdieping in huis. Hier staat de brouwinstallatie en de vergistingskasten en de Tcontrol pc.

Zakken mout en lege flessen en fustjes liggen op de zolder.

Op deze manier ligt alles mooi droog en onder handbereik.

Bas_Pierik

Ik brouw standaard in de keuken, daar heb ik namelijk een afzuigkap. Ik sla alles op in een aparte ruimte in het huis samen met het mout, de koelkast en alle andere ingrediënten/benodigdheden.

GeBaxke

In mijn buitenkeuken of in de garage als het echt koud is of flink waait.

casa di kuki

Schitterend al die foto's!! Misschien is het tijd voor een mooi (foto)boekje over dit onderwerp... Werktitel: "De man en zijn ketels"  :)

Fripel

In de keuken op de wokbrander.
Vergisten op zolder in de gistkast met STC-1000.
Lageren in de mandfles in de gistkast op zolder.

Anton

Ik brouw gewoon buiten en als het regent onder een afdak. Zomer en winter.
Heb wel eens gebrouwen bij 5 graden onder nul, maar ook wel eens bij 30 graden boven nul.
Bang voor infecties hoef ik niet te zijn, de gevarenzone is tijdens het koelen zo tussen 80 en 30 graden.
Het vergisten gebeurt binnen in huis, dat wel.

tjleet

Citaat van: casa di kuki op 10-05-2013  10:14 uBen je niet bang voor infecties dan? Van je bier wel te verstaan  ^-^
(Zelf ook overwogen te doen, buiten brouwen, maar nog niet geprobeerd...)
Nope. Snel en schoon werken. Ik werk overigens met het gistvat schoongemaakt en de deksel er al op. Slang voor gekoelde wort erin en afdekken met alufolie. Daarna waterslot erop en naar binnen de gistkast in.
Nu zou ik het ook niet doen, met al die regen die erbij zou kunnen komen. Ik heb geen afdak ;)

Jacques

Citaat van: Anton op 11-05-2013  11:31 uBang voor infecties hoef ik niet te zijn, de gevarenzone is tijdens het koelen zo tussen 80 en 30 graden.

 ??? Onder de 40 ºC is het wort extreem gevoelig voor infecties. Er zijn veel meer micro-organismen die zich kunnen voortplanten bij temperaturen onder de 40 ºC  dan daar boven.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.