Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Waar brouw jij?

Gestart door casa di kuki, 10-05-2013 09:23 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

In welke ruimte brouw je?

in de keuken
195 (46%)
in een andere ruimte in huis
77 (18.2%)
in een schuurtje buiten
101 (23.8%)
bij een vereniging
0 (0%)
anders
51 (12%)

Totaal aantal stemmen: 424

Mark GA

Ik huur een locatie. 20m2.
Mancave in opbouw.
Kan 100 liter vergisten maar kies ervoor elke week 25 liter te brouwen.
Druk bezig met een heel goed recept en dat verfijnen.

Dit is een panoramafoto van het brouwhuis. Voorzien van alle gemakken.

hans_nwk

Citaat van: Mark GA op 02-11-2018  14:46 uIk huur een locatie. 20m2.
Mancave in opbouw.
Kan 100 liter vergisten maar kies ervoor elke week 25 liter te brouwen.
Ziet er een steeds luxer uit dan mijn terrasbrouwerij!

25 liter per week, dat is een stevige dorst!

Richard3

Citaat van: hans_nwk op 02-11-2018  16:00 u25 liter per week, dat is een stevige dorst!

Ja, dat dacht ik ook toen ik het las.

Mark GA

We geven veel weg.

Nick H.

Ik brouw nu sinds anderhalf jaar. Eerst buiten gebrouwen onder de overkapping met gasbrander. In het voorjaar een Easybrew aangeschaft en een gebruikte aanbouwkeuken op de kop getikt en in de garage geplaatst. Nu alles lekker dicht bij elkaar, de spullen altijd bij de hand.

Heisenberg

Ik brouw gewoon in mijn huiskamer. Op de eettafel. Balkondeur op een kier, voordeur open en laat gaan die banaan...

Vmax

We brouwen buiten ivm gasbranders. Mocht het slecht weer worden dan kunnen we onder een afdak in de tuin brouwen

Jaap W

Ik brouw in de garage. Mijn warmtekast voor het bier staat daar ook. Ik heb nog een kleinere warmtekast die ik voor andere doeleinden gebruik, maar die staat in de logeerkamer. Die gebruik ik af en toe als ik maar max. 10 ltr. brouw.
Bottelen doe ik in de keuken en opslag weer in de garage.  :brouwen: :proost:

MikeG

Ik brouw in het onderhuis van onze voormalige gemaal. Dit is het gedeelte waar vroeger het water uit de polder omhoog werd gepompt. Op deze oude foto (toen het nog een gemaal was) kan je de plek goed zien. Dit is waar het water onder het huis doorstroomt  De grote buizen liggen er nog.  Het enige nadeel is dat er niet veel hoogte is (190 cm) en er wat balken (van beton) lopen waar ik mijn hoofd nog weleens aan stoot. Bottelen doe ik in de keuken gewoon omdat het wat makkelijker is om het daar te doen.


MikeG

Citaat van: MikeG op 06-11-2018  16:38 uIk brouw in het onderhuis van onze voormalige gemaal. Dit is het gedeelte waar vroeger het water uit de polder omhoog werd gepompt. Op deze oude foto (toen het nog een gemaal was) kan je de plek goed zien. Dit is waar het water onder het huis doorstroomt  De grote buizen liggen er nog.  Het enige nadeel is dat er niet veel hoogte is (190 cm) en er wat balken (van beton) lopen waar ik mijn hoofd nog weleens aan stoot. Bottelen doe ik in de keuken gewoon omdat het wat makkelijker is om het daar te doen.Overigens ziet het gemaal er tegenwoordig zo uit en je kan het onderhuis nog zien door de struiken met de 2 grote groene deuren en het oude NAP peilmeetstok.


mrbassman1974

Brouwen doe ik in de keuken. mijn gistkast staat in de schuur.  8)

PDGRRR

Ik brouw en vergist in de schuur. Soms brouw ik bij mooi weer buiten.

ray81

Ik brouw op zolder.
Ik brouw elektrisch met een Arsegan 30 en een weck-pan, en heb daarom 2 groepen nodig die verder niet worden gebruikt. Ik leg dan ook 2 verlengsnoeren aan vanuit de wasruimte en gebruik de stekkerdozen van de wasmachine en droger. Dat is in elke andere ruimte in huis toch wat moeilijker te realiseren.
Een kraan heb ik ook dichtbij. Als ik ga koelen laat ik het warme water in de dakgoot lopen door de tuinslang uit het zolderraam te hangen.
De gistkast staat ook in dezelfde ruimte.
Binnenkort eens een paar leuke foto's maken als ik ga brouwen...

CeesM

Ik brouw en vergist in de keuken. De Easybrew is elektrisch en spoelwater op het gas. Tijdens het koken staat mijn ketel op ongeveer een meter van het fornuis af. Afzuigkap aan op de middenstand om zo laaghangende bewolking te voorkomen.

Mark GA

Citaat van: CeesM op 08-11-2018  13:29 uIk brouw en vergist in de keuken. De Easybrew is elektrisch en spoelwater op het gas. Tijdens het koken staat mijn ketel op ongeveer een meter van het fornuis af. Afzuigkap aan op de middenstand om zo laaghangende bewolking te voorkomen.
Koken onder een afzuigkap... ik kreeg op een gegeven moment condensvorming, met bijbehorende druppels... niet zo heel fijn.

Heisenberg

Citaat van: Mark GA op 08-11-2018  15:27 uKoken onder een afzuigkap... ik kreeg op een gegeven moment condensvorming, met bijbehorende druppels... niet zo heel fijn

Ik had een zeeaquarium. Per dag verdampte er ongeveer 5-8 liter water dat automatisch aangevuld werd met osmosewater maar ik heb daar nooit last van gehad. De afzuigkap gebruik ik nu ook niet. Ik brouw op de eetkamertafel. Wèl zet ik de balkondeur op een kiertje. Ik woon in een omgebouwd tot appartementen klooster. Alles oud dus, maar wel een goed werkende afzuiging.

Fermon

Ik brouw kleinschalig maximaal 15 liter per keer. Ik brouw in de keuken gewoon op het gasfornuis, koken en maischen doe ik op de wokbrander. Er zit een goede afzuigkap boven, nog nooit last gehad van condens druppels.
 

Vergisten doe ik in de schuur daar staat mijn gistkast.

CeesM

Citaat van: Mark GA op 08-11-2018  15:27 uKoken onder een afzuigkap... ik kreeg op een gegeven moment condensvorming, met bijbehorende druppels... niet zo heel fijn
Nee, niet er onder. Ongeveer 1 meter er van af.

Eric v B

Citaat van: Mark GA op 08-11-2018  15:27 uKoken onder een afzuigkap... ik kreeg op een gegeven moment condensvorming, met bijbehorende druppels... niet zo heel fijn
Volgende keer de afzuiger ff aanzetten.  8)

Heuvinger brouwerij

Citaat van: Mark GA op 08-11-2018  15:27 uKoken onder een afzuigkap... ik kreeg op een gegeven moment condensvorming, met bijbehorende druppels... niet zo heel fijn
Ik heb dus ook een keer onder de afzuigkap met de Vida XL ketel gekookt, een soortgelijke ervaring.
Mijn echtgenote vond het niet zo'n goed idee.
Koken in die Vida XL beviel mij ook al niet omdat de bodem fors aanzet.
Nu maisch ik in de keuken met een Vida XL ketel, temperatuur wordt gecontroleerd door een STC-1000.
Voor het spoelwater gebruik ik een Lidl weckketel.
het wort kook ik in een 40 L gamel buiten op propaan.
Voordeel is dat ik tijdens het spoelen het wort al richting kooktemperatuur kan brengen.
Mout schroot ik buiten in een gietijzerenmolen met een accuboormachine, blijft het stof ook buiten.

Plan is dat de Lidl weckketel ook voorzien wordt van een pomp opdat ik het spoelwater gelijk in de Vida XL maischketel kan pompen.
Het ontwerp is gereed, nu materialen kopen en in elkaar solderen.

BrouwMarkNu ja, ik brouw dus op dit stukje aanrecht. Veel meer heb ik niet tot mijn beschikking, ik heb een Ieniemieniekamertje van 1,5 x 2,5 meter voor al mijn 'rotzooi', vergistingskast incluis. Mijn 'afzuiging' is een klapraam boven dit aanrechtje, dat leidt dus regelmatig tot een woonkamer (ongeveer 2 meter achter deze foto) vol bierdamp. Mijn vriendin vindt het gelukkig allemaal wel vermakelijk, en ik brouw alleen als zij de hele dag moet werken...

chthon

Elektrisch in de keuken, de zolder wordt gebruikt voor opslag en schroten. In de zomer schroot ik buiten. Mijn capaciteit is met opzet beperkt tot 8 à 10 liter, meestal brouw ik zelfs wat minder, om het allemaal gemakkelijk te kunnen opslaan, verplaatsen en opzetten.

Broeky

Bij de verbouwing van ons huis heb ik tijdens het ontwerpen en tekenen 'even' een kamertje apart getekend. Dit is nu mijn brouwkamer. Op papier een slaapkamer, maar uitstekend geschikt om te brouwen. Het voordeel is een toch ruime kamer van zo'n 8 m2 voor mijn hobby met erg veel ventilatie mogelijkheden en daglicht, het nadeel is geen betonnen vloer met afvoeren erin. Dus vrij zorgvuldig werken om gesmeer te voorkomen.  :proost:


Guppie

Van de zomer in de tuin, onder de party tent, ook het bottelen gebeurde daar, nu staat de ketel in het fietsen schuurtje en een tuinslang van het huis af aan ( behelpen ik weet het), bottelen in de keuken, gistkast staat ook in de fietsenschuur.

Heisenberg

Citaat van: Guppie op 10-11-2018  22:19 uVan de zomer in de tuin, onder de party tent, ook het bottelen gebeurde daar, nu staat de ketel in het fietsen schuurtje en een tuinslang van het huis af aan ( behelpen ik weet het), bottelen in de keuken, gistkast staat ook in de fietsenschuur.
Het koelen gaat daar wel sneller wed ik, toch?  ;)
Als het erg koud wordt: Jägermeister erbij, blijf je lekker warm.

Vergelijkbare Topics (7)

28287

Reacties: 58
Gelezen: 56215

10101

Reacties: 45
Gelezen: 60971

4662

Gestart door Jacques


Reacties: 59
Gelezen: 36611

2080

Gestart door Adrie


Reacties: 47
Gelezen: 38912

1039

Reacties: 0
Gelezen: 6133

13988

Reacties: 54
Gelezen: 34783

4868

Gestart door Adrie


Reacties: 24
Gelezen: 12986


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.