Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Gist voor de hergisting  (gelezen 12418 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Online Oscar

  • Beheerder BrouwVisie
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 24.291
  • Land: nl
  • BrouwVisie, brewvision, brauVision...
    • De Bier Brouwer
Re: Gist voor de hergisting
« Reactie #50 Gepost op: 09-05-2013 02:02 u »
Er is overigens geen wiki over bottelen/hergisting.  ;)

Suiker bij je jongbier en dan bier in je flesje doen.... daar heb je toch geen wiki voor nodig?  ;)


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Shaytan

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 125
  • Land: cn
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
    • Heavy birtH
Re: Gist voor de hergisting
« Reactie #51 Gepost op: 09-05-2013 04:03 u »
Heb je de discussie gevolgd, Oscar? Ik snapte niet wat jullie met suiker per liter bedoelden. Nou weet ik uit ervaring ook dat suiker niet zo goed oplost in koud water en suikerwater aan mijn jongbier toevoegen was precies wat ik gedaan heb.

Offline Kokkebil

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 773
  • Land: 00
  • Hou van water,mits het langs de brouwer is geweest
Re: Gist voor de hergisting
« Reactie #52 Gepost op: 10-06-2013 22:17 u »
Bier heeft nu 2,5 week op kamertemperatuur hergist op fles.

Ik heb gehandeld zoals hier geadviseerd.
8 g suiker per liter en ook extra gist toegevoegd, opgekweekt van slurry en appelsap.

Toch nog weinig koolzuur,vind ik. Heeft het zin om nog langer te laten staan of help dat niet meer?

Offline Henielma

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 5.152
  • Land: nl
  • Eerste glas eigen bier!
    • Henielma
Re: Gist voor de hergisting
« Reactie #53 Gepost op: 10-06-2013 23:07 u »
8 gram suiker is echt wel ruim voldoende. Wat is bij jou kamertemperatuur? Bij hergisting moet je denken aan continue 21 ..23 C. Anders nog een keer de flesjes schudden zodat de gist weer loskomt van de bodem.

Offline Kokkebil

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 773
  • Land: 00
  • Hou van water,mits het langs de brouwer is geweest
Re: Gist voor de hergisting
« Reactie #54 Gepost op: 11-06-2013 08:23 u »
8 gram suiker is echt wel ruim voldoende. Wat is bij jou kamertemperatuur? Bij hergisting moet je denken aan continue 21 ..23 C. Anders nog een keer de flesjes schudden zodat de gist weer loskomt van de bodem.

21-24C is het continu geweest!
Misschien de eerste week 's nacht wat lager!
 

Tags: