Discussies tbv Wiki-Hobbybrouwen.nl > Discussies tbv Wiki-Hobbybrouwen.nl

Gestokte vergisting

(1/2) > >>

Jacques:
In de serie over de vergisting is er ook een artikel aangemaakt over gestokte vergisting.

Opmerkingen, aanvullingen, commentaar zijn weer welkom.

En weer dank ik William voor zijn opbouwende kritiek op het concept.

EBC:
In de derde zin komt nog het woord 'verstokte' voor...

De labo vergisting doe je nu om een afwijking vast te stellen. Dat kan natuurlijk.
Beter is het om bij elk brouwsel een labo vergisting te doen. Dan weet je altijd wanneer het is uitgegist en je kunt gaan bottelen.

EBC:
Ik denk dat ik iets mis over temperatuurschommelingen. Volgens mij ook een reden voor het voortijdig stoppen. Vooral de temperatuur tijdens de nagisting constant houden en iets opvoeren helpt stoppen voorkomen.

Jacques:

--- Citaat van: EBC op 21-03-2013  07:56 u ---In de derde zin komt nog het woord 'verstokte' voor...

--- Einde van citaat ---
Aangepast.


--- Citaat van: EBC op 21-03-2013  07:56 u ---De labo vergisting doe je nu om een afwijking vast te stellen. Dat kan natuurlijk.
Beter is het om bij elk brouwsel een labo vergisting te doen. Dan weet je altijd wanneer het is uitgegist en je kunt gaan bottelen.

--- Einde van citaat ---
Elke keer een labo vergisting uitvoeren is nergens voor nodig. Pas uitvoeren als je twijfels hebt is veel efficiŽnter.
Vergeet niet dat in de praktijk zelden of nooit de labo vergisting ook gehaald wordt. Dat zelfs zo bij professionele brouwerijen.

Jacques:

--- Citaat van: EBC op 21-03-2013  08:00 u ---Ik denk dat ik iets mis over temperatuurschommelingen. Volgens mij ook een reden voor het voortijdig stoppen. Vooral de temperatuur tijdens de nagisting constant houden en iets opvoeren helpt stoppen voorkomen.

--- Einde van citaat ---

In het artikel is aandacht besteed aan temperatuurschommelingen. Naar aanleiding van jouw opmerking heb de tekst iets gewijzigd zodat meer tot uitdrukking komt dat het geldt voor zowel de hoofd- als nagisting.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie