Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Kruiden  (gelezen 2809 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

claes

  • Gast
Kruiden
« Gepost op: 24-02-2005 14:01 u »
Hallo,
Als beginnend amateur bierbrouwer ben ik bij de laatste keer tripel te maken mijn koriander vergeten toe te voegen. Nu vroeg ik mij af in hoeverre dit de smaak gaat bepalen. Is koriander hier (of kruiden in het algemeen) gebruikt om er een extra touch aan te geven? Of laat de smaak echt wel doorwegen?
Graag een reactie.
Bedankt.


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Caspar

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 6.047
  • Land: nl
  • Back in business!
Re: Kruiden .
« Reactie #1 Gepost op: 24-02-2005 14:20 u »
Koriander is absoluut geen standaard ingredient voor een tripel, er zijn meer tripels zonder dan met koriander. Het bier smaakt nu wel anders... tja... vergelijk het maar met thee waar je wel of geen suiker in doet... het kan allebei, de een vindt suiker lekkerder, de ander niet :weetniet:!

Verder ligt het aan de hoeveelheid kruiden in hoeverre de smaak doorweergt. Ik weet wel, pas op met kruiden... de smaak kan al gauw overheersen!

Groetjes Cas

Offline MO

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 10.453
  • Land: nl
    • Muifelbrouwerij
Re: Kruiden .
« Reactie #2 Gepost op: 24-02-2005 15:09 u »
Ik weet niet of je al gebotteld hebt, maar je zult het zelf wel ondervinden. Natuurlijk maakt het verschil. Of het een zwaarwegend verschil is hangt natuurlijk van diverse factoren af, voornamelijk van de hoeveelheid koriander die je normaal gebruikt. Als dit bv 10 g/10 L is, dan zul je het verschil duidelijk proeven.
Laat je het hier nog eens weten wat het uiteindelijke verschil is geworden?

claes

  • Gast
Re: Kruiden
« Reactie #3 Gepost op: 24-02-2005 15:29 u »
Het gaat hier om 2 gram op 9 liter bier.

Offline Edwin

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.883
  • Land: nl
  • Onrooise Bierbrouwerij
    • Onrooise Bierbrouwerij
Re: Kruiden
« Reactie #4 Gepost op: 25-02-2005 08:20 u »
Hoi Claes :proost:

Dan denk ik dat het verschil wel te proeven is, maar niet zo groot dat je een totaal ander bier zou krijgen. Daar is de hoeveelheid echt te klein voor.

Edwin

Tags: kruiden