Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Blikbrouwsel invriezen  (gelezen 6013 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Erwin

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 457
  • Land: ca
    • CDyWeb
Re: Blikbrouwsel invriezen
« Reactie #25 Gepost op: 15-03-2013 16:49 u »
https://www.google.com/search?q=E341
E341 is Calcium fosfaat, ofwel gips. Dat is een vrij normaal brouwzout.


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline William

  • Maasland thuisbrouwers genootschap
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 9.937
  • Land: nl
  • kloek, kloek, kloek en gezondheid!
    • Kloekus
Re: Blikbrouwsel invriezen
« Reactie #26 Gepost op: 15-03-2013 16:55 u »
https://www.google.com/search?q=E341
E341 is Calcium fosfaat, ofwel gips. Dat is een vrij normaal brouwzout.

Uhm niet helemaal - gips is calcium sulfaat. :)

Maar calciumfosfaat zal geen kwaad kunnen. Waarschijnlijk lost het slecht op bij bier pH. Dan wordt het hooguit een beetje zanderig.

Offline Erwin

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 457
  • Land: ca
    • CDyWeb
Re: Blikbrouwsel invriezen
« Reactie #27 Gepost op: 15-03-2013 17:08 u »
Ow duh... ben ik dyslectisch aan het worden? Sorry. :)

Tags: