Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: 'Vlokken' in bier  (gelezen 14586 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline ym

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 9
  • Land: nl
'Vlokken' in bier
« Gepost op: 13-03-2013 22:50 u »
De laatste tijd koop ik vaker wat minder gangbare speciaal bieren. Maar nu heb ik al een paar keer gehad dat er een soort grijze vlokken in het bier drijven. Laatst bij een heel aantal flessen van brouwerij 't ij en nu bij een fles lupulus. De flessen zijn niet over datum, maar het ziet er niet erg smakelijk uit in ieder geval. Wat zijn dit voor een vlokken, gist of? En kan het kwaad om te drinken?





(Ik heb geprobeerd een foto te maken maar weet niet of het heel duidelijk is).


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline hansm

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.585
  • Land: nl
Re: 'vlokken' in bier
« Reactie #1 Gepost op: 13-03-2013 23:00 u »
Dit lijkt me bezinksel (gist, eiwitten en andere stukjes zoals bijvoorbeeld hopresten). Soms zie je ook witte / lichtgrijze vlokken. Dat zijn uitgevlokte eiwitten.

Je kan het gewoon opdrinken, maar het kan eventueel de smaak of het mondgevoel (stroef, tannineachtig) iets be´nvloeden.

Offline MO

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 10.429
  • Land: nl
    • Muifelbrouwerij
Re: 'Vlokken' in bier
« Reactie #2 Gepost op: 13-03-2013 23:25 u »
Lelijk gezicht maar je proeft er met je ogen dicht niets van. Mijn Ossekop en Beerskey (muifelbrouwerij) hebben er ook last van. Die bieren zijn gelagerd voor min een week bij -2 grC, vervolgens gecentrifugeerd om alle vaste deeltjes te verwijderen maar na hergisting op fles komt er na enkele maanden toch eiwit/gist(?) residue uitzetten. Het verschilt ook nog eens per fles en alles.

Ophouden met drinken uit glas, terug naar de aardenwerken kruiken. Want je proeft het echt niet maar het ziet er niet uit en je proeft toch veel meer met je ogen dan je denkt.

Tags: