Hallo brouwers,
Ik ben net begonnen met bierbrouwen (brew in a bag). Mijn eerste brouwsel was een eenvoudig Nederlands recept voor blond bier en dat lukte wel aardig.
En 2e brouwsel was een Nederlands recept voor een IPA bier. Dat recept gebruikte 50/50 pilsmout en pale mout.
Maar nu wil ik graag wat Amerikaanse-style IPA biertjes gaan brouwen (want dat zijn mijn favorietje biertjes) en bijna elk recept wat ik vind in het Engels gebruikt 2-row malt.
Op hobbybrouwen.nl heb ik al de Engelse brouwtermen link gevonden en daar staat dat 2-row vergelijkbaar is met pilsmout.
Zou ik voor onderstaande recept pilsmout moeten gebruiken of kan ik ook pale-mout gebruiken als er 2-row staat?
Die twee moutsoorten zijn toch ongeveer gelijk?
Hopelijk kan pale mout ook want dat had ik al gekocht.
(Ik heb deze gehaald:
http://www.Brouwmarkt.nl/mout-pale-ebc-p-652.html)
New Albion's Original Ale
11 lbs Premium 2-Row Malt; Great Western
.7 ozCascade - 5.5 AA% pellets; boiled 60 min
.7 ozCascade - 5.5 AA% pellets; boiled 39 min
.7 ozCascade - 5.5 AA% pellets; boiled 15 min
White Labs WLP013 London Ale
Bovenstaande recept wil ik proberen te maken. Lijkt me ook wel een mooie basis om daarmee verder te expirimenteren met verschillende hopsoorten of gisten. Een aantal keer brouwen met telkens iets anders extra toegevoegd.