Soorten moutextract

Gestart door JeroenCV, 05-12-2006 13:55 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

JeroenCV

Hallo brouwvrienden,

Bij Brouwland verkopen ze verschillende soorten moutextract. licht, medium, dark etc.
Ik neem aan dat dit voor de kleur staat. Is dat juist?

Maakt het uit welke moutextract ik gebruik bij een giststarter, of is het zo dat ik een donker voor een donker bier nodig heb?

gegroet
Jeroen

Adrie

Voor giststarters kun je het best de lichtste variant nemen. Deze heeft het hoogste percentage vergistbare suikers en geeft geen gebrande bijsmaakjes.

JeroenCV

Dank je Adrie voor het snelle advies!

Caspar

Ik gebruik ook met plezier de lichte variant, relatief neutrale smaak zodat het je recept weinig beinvloedt  :brouwen:.

EBC

Bij donkere moutextracten weet je niet hoe de kleur is verkregen. Is het gedaan met zwarte mout? Of met caramel? Of geroosterde gerst? Of...

Dat kan de smaak behoorlijk beinvloeden.

Extract brouwers gebruiken dan ook meestal bleek extract en geven kleur door speciale mouten toe te voegen.

Als je je starter op tijd maakt, kan die nog mooi bezinken. Dan voeg je slechts de gistslurrie toe en krijg je weinig smaak noch kleurafwijkingen.


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.