Dat hangt van de inhoud van de flesjes af als je het per flesje toevoegt. Een stevig bruisende tripel mag wel 8 gram per liter hebben maar wees er wel zeker van dat het bier is uitvergist..
Een 0,33 liter fles mag dan zo'n 8/3=2,7 gram suiker bevatten.
Maar hou nog wel rekening met de koolzuur in het bier vóór het bottelen! Bier kan nog wel 2 gram koolzuur per liter bevatten na lagering. Die 2 gram moet je er nog vanaf trekken.
Suiker wordt voor de helft omgezet in koolzuur en voor de andere helft in alcohol. Per gram koolzuur moet je dus 2 gram suiker toevoegen.
Rekenvoorbeeldje: bier bevat 2 gram koolzuur per liter na lagering, je wil een tripel met 6 gram per liter koolzuur (ca. 3 Volumes koolzuur). Toevoegen dus 6 - 2 = 4 gram koolzuur per liter, ofwel 8 gram suiker per liter bier. Dit is bijna 2,7 gram per flesje als je in 33 cl flesjes bottelt, of 2,4 gram per flesje als je in normale bierflesjes van 30 cl (euroflesjes, BNR of hoe ze ook mogen heten

) afvult.